FTC: Életem legjobb formájában vagyok! – Uzuni

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2021.08.16. 12:18
null
Nagy kedvenc lett a ferencvárosi játékosok között Myrto Uzuni (balra), hiszen fontos gólokat szerez, és a Mezőkövesd elleni bajnokin is bizonyította, hogy a kapu előtt mostanában ő a legveszélyesebb támadó a zöld-fehéreknél (Fotó: Balogh László)
Duzzad az önbizalomtól Myrto Uzuni, aki a Mezőkövesd ellen ezúttal tizenegyesből volt eredményes, miközben újra a Bajnokok Ligája csoportköréről álmodik.

 

A szünet előtti perceket megpörgette a Ferencváros. A 45. percben a vendég Mezőkövesd még 1–0-ra vezetett, a szünetre mégis a zöld-fehérek vonulhattak előnnyel.

„Nem akármilyen utolsó néhány percet produkáltunk – mondta lapunknak Myrto Uzuni, az FTC albán szélsője. – Nehezen indult a mérkőzés, talán nem megfelelően koncentráltunk az első néhány percben, és vezetést szerzett a Mezőkövesd. Egyre inkább azt tapasztalom, hogy a Ferencváros ellen mindenki ugyanúgy játszik, tíz mezőnyjátékossal védekezik és kontrákkal próbálkozik. Nem olyan könnyű így megtalálni a réseket a védelmen, de ezúttal sikerült.”

A félidő hosszabbításának második percében jött Franck Boli közeli gólja, a negyedikben Róbert Mak találata, a zöld-fehérek tehát percek alatt megfordították az eredményt, és ahelyett, hogy a Pintér Attila irányította Mezőkövesd vonulhatott volna önbizalommal telve az öltözőbe, a Ferencváros nyugodhatott meg.

„Az első gól hozta magával a másodikat  – folytatta Myrto Uzuni. – Franck találata után legördült rólunk a teher, ha pedig megszerezzük a vezetést, alapjaiban változik meg a mérkőzés. Onnantól az ellenfélnek sem csupán a védekezésre kell koncentrálnia, és ez nekünk kedvez. A második félidő ebből a szempontból már könnyebb volt.”

A fordulás után Uzuni tizenegyesből szerezte meg a harmadik gólt, amelyet Pintér Csaba játékvezető a VAR segítségével ítélt meg. A Slavia Praha elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtezőben Haratin és Uzuni volt kijelölve a tizenegyes elvégzésére, végül a cseh együttes ellen 2–0-ra megnyert meccsen az ukrán középpályás állt a labda mögé.

„Ketten voltunk kijelölve, de abban a pillanatban nagyon fáradtnak éreztem magam, oxigénhiánnyal küzdöttem, márpedig ilyenkor tiszta fejre van szükség. Ihor szerencsére rendkívül magabiztos volt, az ő góljának köszönhetően is jutottunk túl a Slavián. A Mezőkövesd ellen nem volt kérdés, hogy én állok a labda mögé, éreztem magamban az erőt és a magabiztosságot. Nem árulnám el, mi alapján döntöttem a jobb alsó sarok mellett, ez maradjon az én titkom.”

Az albán támadó az előző idényben 12 gólt szerzett az NB I-ben, most a második bajnokiján rögtön a kapuba talált, és határozott véleménye van a formáját illetően.

A Fradi női csapata is BL-meccset vív
A Ferencváros női csapata hétfőn utazik Lengyelországba, ahol kedden 20.30-tól Bajnokok Ligája-selejtezőt játszik a Czarni Sosnowiec ellen, a győztes a következő körbe jut. A mérkőzést követően a zöld-fehérek utaznak is haza, majd szombaton a Soroksár SC elleni bajnokin lépnek pályára. T. N.

„Életem legjobb formájában vagyok! A Bajnokok Ligája-selejtezőkben a Prishtina elleni idegenbeli találkozón három gólt szereztem, a Zalgiris elleni hazai meccsen is a kapuba találtam, és három gólpasszt is kiosztottam eddig. Most a Mezőkövesd ellen a bajnokságban is gólt szereztem, nyugodtan mondhatom, duzzadok az önbizalomtól. Élvezem a futballt, minden porcikámmal azon vagyok, hogy gólt szerezzek.”

A Bajnokok Ligája rájátszásában szerdán 21 órától a svájci Young Boys otthonában lép pályára az FTC – elképzelhető, hogy az augusztus 22-ére kiírt Puskás Akadémia elleni bajnokit a visszavágó közelsége miatt elhalasztja az MLSZ –, a játékosok újra csupán karnyújtásnyira vannak álmaik elérésétől.

„Gyerekkori álmom a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelni. Annak idején, amikor a klubhoz igazolásom előtt a Ferencváros vezetőivel beszélgettem, Hajnal Tamással többször is szót ejtettünk a BL csoportköréről. Hangsúlyoztam, az én szótáramban nincs olyan szó, hogy lehetetlen, a BL-csoportkörben akarok futballozni! Az elmúlt esztendőben történelmet írtunk, jó lenne a történetet folytatni. Nincs jobb érzés, mint ott állni a pályán, és a Bajnokok Ligája himnuszát hallgatni. Egyszerűen felemelő érzés, engem mindig kiráz a hideg. A futballban nincsen lehetetlen.”

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Ferencváros–Mezőkövesd 4–1 (2–1)
Budapest,Groupama Aréna, 5677 néző.Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző:
Boli (45+2., 90+4.), Mak (45+3.), Uzuni (68. – 11-esből), ill. Nagy Dániel (6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik