FTC: Doll megszólalt a szlovén kiszemelt ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 10:16
null
Roman Bezjak nagyon kevés lehetőséget kap a Darmstadtnál (Fotó: Bild)
Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a téli átigazolási időszakban szerződtetheti a Darmstadt támadóját, Roman Bezjakot. A 28 esztendős szlovén csatár ügyében a Bild megszólaltatta Thomas Dollt, az FTC vezetőedzőjét.

 

A német szakember arról nem beszélt, hogy Bezjak valóban próbajátékon szerepel(t)-e a Ferencvárosnál, de azt elismerte, hogy a szlovén válogatott futballista a hétvégén Budapesten járt.

„Személyes találkozóra invitáltuk, és megnézte a hétvégi meccsünket – utalt Doll a DVSC elleni, 2–1-re megnyert rangadóra. – Fontos volt, hogy őszintén tisztázzam a helyzetét a Darmstadttal, és semmi se a német klub háta mögött történjen. Roman természetesen érdekes játékos számunkra. Nagyon mozgékony, veszélyes támadó. Kivárunk, aztán meglátjuk, mi történik.”

A Bild szerint Bezjak klubváltása elsősorban attól függ, hogy a Darmstadt enged-e az anyagi igényeiből. A támadó iránt a nyáron állítólag több csapat is érdeklődött, de a német klub magas elvárásai miatt minden tárgyalás megszakadt. A Darmstadt tavaly augusztusban klubrekordot jelentő kétmillió eurót fizetett Bezjakért, ebből az összegből szeretne minél többet visszanyerni.

Bezjak 2016 őszén 11 meccsen lépett pályára a Bundesligában, gólt nem szerzett. A télen kölcsönadták korábbi egyesületéhez, a Rijekához, amelyben 16 bajnokin négyszer volt eredményes. A futó szezonban csupán egy Német Kupa-meccsen kapott lehetőséget (Jahn Regensburg–Darmstadt 3–1), míg a szlovén válogatottban októberben két meccsen játszott, s a Skócia elleni világbajnoki selejtezőn (2–2) két gólt szerzett. Csatárként, valamint a támadósor két szélén is bevethető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik