FTC-célkeresztben: Tischler, Czvitkovics, Tímár

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 09:46
null
Schembri (háttal) megtartása a nyári prioritások között van (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencvárosnál az öltözői gondok belügynek minősülnek – Prukner László egy rövid megjegyzéstől eltekintve nem nyilatkozott, nem nyilatkozhatott ezekről –, de ha a napi gondok megoldódnak, jöhet a keret nyári frissítése: a Nemzeti Sport információi szerint André Schembrit és Héctor Gabriel Moralest megtartanák, míg célkeresztbe kerülhet Tischler Patrik, Czvitkovics Péter és Tímár Krisztián.

A keret megerősítése elodázhatatlan, különösen a gólerős labdarúgók lennének hasznára a csapatnak, s ennek érdekében elsődleges cél André Schembri megtartása. A máltai légiós szerződése június 30-án lejár, mivel azonban a bajnokságban tizenegy góllal a klub legeredményesebb játékosa, érthető, hogy a vezetőség próbálja megtartani.

Információnk szerint a tárgyalások első lépéseként Orosz Pál vezérigazgató a közeljövőben Bécsben egyeztet a csatár menedzserével.

Schembri megtartása nem lesz könnyű: a máltait a ciprusi Omonia Nicosia megfigyelői kétszer is megnézték, és a lengyel Polonia Warszawa is csábítja.

Az argentin Héctor Gabriel Morales kölcsönben szerepel a Ferencvárosban, ám a nyáron ugyancsak lejár a szerződése, s a hírek szerint az Estudiantes La Plata vezetői ötszázezer euróban állapították meg a támadó árát. Ki van zárva, hogy a dél-amerikai légiós ekkora összegért végleg a magyar klubhoz kerüljön, ám elképzelhető, hogy újabb kölcsönszerződéssel az ősszel is a zöld-fehéreknél futballozhat. Márpedig ha a csapatnak sikerül elindulnia az Európa-ligában, ő is hasznára válhat a gárdának.

A tervek között egyébként szerepel még Tímár Krisztián visszahozatala is az angol Plymouth Argyle-tól, illetve Czvitkovics Péter megszerzése a DVSC-TEVA-tól és Tischler Patrik kölcsönvétele az MTK-tól. Utóbbi csatár a közelmúltban 2014-ig hosszabbított szerződést, így ha a kék-fehérek netán kiesnének az élvonalból, akkor sem valószínű, hogy olcsón elengedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik