Amer Gojak az FTC-ben folytatja (Fotó: fradi.hu)

 

Az index.hr már korábban megírta, a Dinamo Zagreb eladja Amer Gojak játékjogát a Ferencvárosnak. A középpályást már eddig is szerették volna értékesíteni, és mivel a szerződése az utolsó évébe lépett a horvát klubnál, és nem egyeztek meg vele a hosszabbításról, ezen a nyáron volt az utolsó lehetőség, hogy még megfelelő áron tovább tudják adni.

Gojak kimondottan jól játszott a norvég Bodö/Glimt elleni, hosszabbításban 4–1-re megnyert BL-selejtezőn, ami a 206., egyben az utolsó fellépése volt a Dinamóban. Miután Zágrábban várhatóan nem kapna állandó játéklehetőséget ebben az idényben, Gojak is nyitott volt a váltásra, a Ferencváros pedig már régóta érdeklődött iránta. Ő a magyar bajnok keretében az ötödik bosnyák válogatott játékos Muhamed Besic, Eldar Civic, Adnan Kovacevic és Stjepan Loncar mellett. Más kérdés, felsoroltak közül mindenki marad-e a Ferencvárosban, mert Loncar lehetséges kölcsönadásáról már jelentek meg pletykák Horvátországban, ahol korábban is szerepelt.

Gojak 2015 óta a zágrábi Dinamo játékosa (a 2020–2021-es idényben az olasz Torinóban szerepelt kölcsönben), 206 tétmeccsen 19 gólt szerzett és 21 gólpasszt adott a klub színeiben, piaci értékét kétmillió euróra becsülik. A pontos átigazolási összeget a klubok nem hozták nyilvánosságra.

A szlovák futbal.pravda.sk arról írt, az FTC a Slovan elleni BL-selejtezőn felfigyelt a suriname-i válogatott, korábban Hollandiában is futballozó Myenty Abena játékára, de lehet, hogy csak akkor szerződteti, ha a marokkói válogatott védő, Samy Mmaee távozik a Ferencvárostól.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Amer Gojak
(bosnyák, Dinamo Zagreb), Mats Knoester (holland, Heracles – Hollandia, szabadon igazolhatóként), Xavier Mercier (francia, OH Leuven – Belgium, szabadon igazolhatóként), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)  
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Csontos Dominik (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Myenty Abena (suriname-i, Slovan – Szlovákia)
Távozók: Miha Blazic (szlovén, Angers SCO – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Csonka András (Budafoki MTE, kölcsön után végleg), Lasa Dvali (grúz, APOEL – Ciprus, szabadon igazolható), Gera Dániel (DVTK), Róbert Mak (szlovák, Sydney FC – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Marko Marin (német, visszavonul), Somália (Wergiton do Rosário Calmon, brazil, szabadon igazolható), Szerető Krisztofer (soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna), 
Kölcsönbe távozók: Fortune Bassey (nigériai, Viktoria Plzen – Csehország), Roko Baturina (horvát, NK Maribor – Szlovénia), Iyinbor Patrick (Vasas, ismét kölcsönbe), Katona Bálint (Kecskeméti TE, ismét kölcsönbe), Katona Máté (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE), Varga Ádám (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE)  
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti)