Fortune Bassey 22 tétmérkőzésen 10 gólt szerzett a most zajló idényben (Fotó: fradi.hu)

 

A 23 éves Fortune Bassey remek mutatókat produkált a jelenlegi kiírásban, minden sorozatot figyelembe véve 22 tétmérkőzésen szerepelt, amelyeken 10 gólt szerzett, és csupán egy gólra volt a góllövőlista első helyétől.  

A Ferencváros arról nem számolt be, hogy mennyi időre szerezte meg a Transfermarkt által 1 millió euróra taksált támadó játékjogát, valamint az átigazolási díj összegéről sem írt.

Bassey 2018-ban, 20 éves korában intett búcsút hazájának, és igazolt a cseh harmadosztályban szereplő Bohemians 1905 második csapatába. Fél évet töltött a prágaiaknál, majd 2018 nyarán az Olympia Radotínhez szerződött, ahol 36 találkozón 24-szer volt eredményes.

Itt hívta fel magára a második ligában szereplő Ustí nad Labem figyelmét, melynek színeiben hét gólt szerzett, emellett öt gólpasszt is kiosztott. 2020-ban már az első osztály ajtaján lépett be, hiszen a Ceské Budejovice megszerezte a játékjogát.

Az együttes fél év után kölcsönadta a másodosztályban szereplő Vlasimnek, ahol 15 mérkőzésen kapta meg a lehetőséget, ezeken összesen ötször volt eredményes. Kölcsönszerződése lejárta után visszatért Ceské Budejovicébe, ahonnan most a IX. kerületiekhez szerződött.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Fortune Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország)
Kölcsönbe érkezők:  
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –