FTC: az olasz klub így teremtene pénzt Laidounira – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.01.20. 22:20
null
Olaszországban továbbra is téma Laidouni Samphoz szerződése, ám abban téved a<a href="https://www.sampnews24.com/calciomercato-sampdoria-laiudouni-ferencvaros-trattativa-abena/" target="_blank"> sampnews24.com</a>, hogy a Fradi megtalálta volna Laidouni helyettesét (erről szól a cím), hiszen a portál által a cikkben említett Myenty Abena védő, nem pedig középpályás
A sampnews24.com híre szerint az olasz Serie A-ban bennmaradásért küzdő Sampdoria továbbra sem mondott le arról, hogy szerződtesse a Ferencváros tunéziai válogatott középpályását, Aissa Laidounit, ám a genovaiaknak csak úgy lehet pénze az átigazolásra, ha előbb eladják az egyik játékosukat. Eközben Franciaországban már a Lyont is az érdeklődők közé sorolják.

 

Korábban a Nemzeti Sport adta hírül, hogy a Sampdoria ajánlatot tett a Ferencvárosnak a vb-t is megjáró tunéziai Aissa Laidouniért, ám a genovai klub a szintén olasz élvonalbeli Cremoneséhez hasonlóan csak kölcsönbe vitte volna, opciós joggal, ezért nem volt esélyük a szerződtetésére, mert az FTC kölcsönüzletről nem hajlandó tárgyalni.

A sampnews24.com most viszont arról ír, hogy az olasz klubnál – amely a Cremonesét megelőzve az utolsó előtti, 19. helyen áll a Serie A-ban – még nem mondtak le a középpályás szerződtetéséről. Ahhoz azonban, hogy a Samp vezetői tárgyalóasztalhoz tudjanak ülni a Fradival, el kellene adniuk a 41-szeres gambiai válogatott védőt, Omar Colleyt – az érte remélt bevételből már lehetne pénze a genovaiaknak Laidouni kivásárlására. A 30 éves Colley 2018-ban a belga Genktől szerződött a Samphoz, a Transfermarkt 3.5 millió euróra becsüli az értékét, ebben az idényben 14 meccsen egy gólt szerzett a Serie A-ban, a pályafutása során pedig már 127 mérkőzésen játszott az olasz élvonalban, és három gólt ért el.

Az olasz portál szerint a Samp és a Cremonese mellett az orosz Lokomotiv Moszkvát említi meg Laidouni lehetséges kérői között, ugyanakkor az olympique-et-lyonnais.com már a hétszeres bajnok francia Lyont is az érdeklődők közé sorolja. Hozzátéve, hogy a Lyon első számú kiszemeltje a középpályára a brazil Flamengo 21 éves játékosa, Joao Gomes – Laidouniért akkor tehetnek ajánlatot, ha a 15 millió euróra taksált brazil labdarúgót nem tudják megszerezni.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Beni (Benedito Mambuene Mukendi, angolai, CD Trofense – Portugália), Cso Ku Szung (dél-koreai, Csonbuk Motors – Dél-Korea), Halmai Ádám (Soroksár – próbajáték), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán), Kwaku Bonsu Osei (ghánai, próbajátékon, szabadon igazolható, legutóbb Caracas FC – Venezuela), Redon Xhixha (albán, FK Tirana – Albánia)
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország, Qarabag – Azerbajdzsán), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Lyon, Marseille, Montpellier – Franciaország; Hertha BSC, Wolfsburg – Németország; Celtic – Skócia; Cremonese, Fiorentina, Sampdoria – Olaszország; Besiktas – Törökország; Lokomotiv Moszkva – Oroszország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik