FTC: Az NB I a Bundesliga 2. szintjén van – Trinks

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.14. 13:13
null
Florian Trinks szerint az NB I-es topcsapatok a Bundesliga 2.-ben is megállnák a helyüket (Fotó: Földi Imre)
Florian Trinks, a NB I-es Ferencváros német középpályása a goal.com-nak adott interjújában beszélt magyarországi tapasztalatairól, valamint elárulta, szerinte mi a különbség a magyar és a német labdarúgás között.

 

„Számomra ez a magyarországi nagyszerű kaland, igazi kihívás – mondta a 24 éves Florian Trinks. – Az igazság az, hogy az ember akkor értékel igazán egy-egy dolgot, amikor azt tapasztalja, hogy máshol például luxus. Persze ez nem jelenti azt, hogy leszólnám Budapestet, és nem érezném magam jól itt, épp ellenkezőleg: gyönyörű város, szórakoztató az élet. Csak arról van szó, hogy Németország fejlettebb, de ezt a mindennapi életre értem.”

„Az NB I színvonala nagyjából a Bundesliga 2. szintjének felel meg, az itteni két-három topcsapat abszolút helytállna a német másodosztályban. Jó pár futballista van, aki technikás és jól képzett, a különbség a taktikában van, Németország sokkal előrébb tart e tekintetben, ott már az alapoknál, az akadémiákban nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok taktikai képzésére.”

A Ferencváros játékosa kitért a zöld-fehéreknél uralkodó viszonyokra is.

„A Fradi hihetetlenül profi klub, határozottan németországi csapatok szintjén van. A videoelemzés a mindennapok része, csakúgy, mint a szokásos felmérések, tesztek. Külön alkalmazás is van, amelyen követni tudod az állóképességed, fizikai állapotod – ez nagyon hasznos, ami a sérülések elkerülését illeti.”

„Nem maradt túl sok a futballt övező őrületből a magyar labdarúgó-válogatott nagyszerű Európa-bajnoki szereplése ellenére sem, ami elkeserít. A Fradi meccsein jó a hangulat, általában kint van hét-nyolc ezer szurkoló, nagyszerű közönségünk van. Idegenben ugyanakkor van, hogy 2000 szurkoló előtt játszunk, ami nem nagy szám, valljuk be. Egyértelmű, hogy a nézőszámokra hatással volt például a Bajnokok Ligájából való kiesése a Fradinak, ez a tény mindenkit csalódással töltött el.”

A középpályás a kérdésre megerősítette, az FTC-nél jelenleg nem uralkodik túl jó hangulat, mivel a csapat jelenleg csak a harmadik az NB I-ben.

„Néhány összecsapás nem úgy alakult, ahogyan elterveztük, nehezebb dolgunk van, mint az előző kiírásban volt. A válogatott szünetben viszont keményen dolgoztunk, jobbak is lettünk. Igyekszünk javítani, mert nem a harmadik helyen szeretnénk befejezni a szezont.”

Trinks a jövőjéről is beszélt – mint ismert, a német futballista szerződése a 2016–2017-es szezon végén lejár.

„Mindenre nyitott vagyok. A Ferencvárossal az idény végéig van megállapodásom, aztán meglátjuk, mit szeretne a klub, és mit ajánl. Jelen pillanatban csak a zöld-fehérekre koncentrálok, valamint arra, hogy minél több gólt szerezzek itt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik