FTC: ausztrál labdarúgó a bajnok látóterében – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 14:34
null
Keanu Baccus (17) alapember a sydneyi csapatban (Fotó: Getty Images)
Keanu Baccus, a Western Sydney Wanderers labdarúgója a Ferencvárosba tart – írta magyar idő szerint hétfő kora délután vezető hírben saját értesülésére hivatkozva a The World Game ausztrál honlap.

 

A népszerű, részben közszolgálati ausztrál műsorszolgáltató, a Special Broadcasting Service (SBS) alá tartozó honlap úgy tudja, hogy a felek közel vannak a megállapodáshoz, és Keanu Baccus „hat számjegyű” összegért vált klubot a hamarosan véget érő ausztrál idény befejezése után. (Minden bizonnyal ausztrál dollárról van szó, egy ausztrál dollár 220 forint).

A honlap szerint a védekező középpályás iránt – akinek a dán AGF Aarhusba igazolása az utolsó pillanatban hiúsult meg másfél évvel ezelőtt – több klub is érdeklődik, de közülük a magyar bajnokságot uraló, BL-selejtezőbeli szereplés előtt álló Ferencváros ajánlata a legvonzóbb neki.

A dél-afrikai Durbanben született, ausztrál utánpótlás-válogatott Baccus ebben az idényben 24, karrierje során 85 mérkőzésen lépett pályára az ausztrál élvonalban (A League), és öt gólt szerzett. Klubja a 12 csapatos bajnokság nyolcadik helyén áll egy fordulóval az alapszakasz vége előtt.

A lap hozzáteszi, hogy a sydneyi csapat májusban már szerződtetett is egy játékost Baccus pótlására – Steven Ugarkovic a szintén ausztrál élvonalbeli Newcastle Jetsből érkezett.

Az értesüléssel megkerestük a Ferencvárost is, a klub sajtóosztályától a következő választ kaptuk: Az FTC átigazolási pletykákat nem kommentál, kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n közöl híreket.

NYÁRIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Ryan Mmaee (belga–marokkói, AEL Limassol – Ciprus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár)?, Csonka András (Budafoki MTE)?, Csontos Dominik (Soroksár)?, Gróf Dávid (Debreceni VSC)?, Ammar Ramadan (szír, Soroksár), Szánthó Regő (ZTE FC)?, Szécsi Gergő (Soroksár)?, Szerető Krisztofer (Soroksár)?, Takács Zsombor (Soroksár)?, Varga Ádám (Soroksár)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Sam Adekugbe (kanadai, Valerenga – Norvégia), Keanu Baccus (ausztrál, Western Sydney Wanderers – Ausztrália)
Távozók: Marcel Heister (horvát–német, lejár a szerződése), Isael (brazil, lejár a szerződése), Lovrencsics Gergő (lejár a szerződése), Michal Skvarka (szlovák, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik