FTC: a Slovanból és a Qarabagból szerződtetnek játékost ingyen – sajtóhír

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 18:18
null
Orosz és azeri sajtóhírek szerint Owusu Kwabenát nyáron szerződtetheti az FTC (Fotó: AFP)
Az elmúlt időszakban a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzőjével, Sztanyiszlav Csercseszovval több interjút is készítő újságíró, Georgij Kudinov az orosz Szport-Ekszpresszen azt írja, hogy a Slovan Bratislava suriname-i védője, Myenty Abena, valamint a Qarabag ghánai csatára, Owusu Kwabena nyáron szabadon igazolható játékosként csatlakozik az FTC-hez – figyelt fel a hírre a Csakfoci.

 

A Szport-Ekszpressz úgy fogalmaz, hogy 2023 nyarán mindkét játékos szerződése lejár, így szabadon igazolhatóként érkezik a Ferencvárosba. A magyar csapat a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének selejtezőjéből jól ismeri a két focistát: a második körben a 28 éves Myenty Abena a Budapesten 2–1-re megnyert és a Pozsonyban 4–1-re elveszített összecsapást egyaránt végigjátszotta.

Az FTC-t már tavaly nyáron is szóba hozták a három-háromszoros szlovák bajnok és Szlovák Kupa-győztes suriname-i védővel, ám az üzlet akkor nem jött össze.

Mint ismert, a Ferencváros a BL-selejtező harmadik körében búcsúzott, mivel hazai pályán 3–1-re kikapott, míg Bakiban 1–1-es döntetlent ért el. A 25 esztendős Owusu Kwabena Azerbajdzsánban mindvégig a pályán volt, ő szerezte csapata egyetlen gólját, Magyarországon kilenc perc játékidő jutott neki. Owusu nem mellesleg a mostani idényben 17 bajnokin öt gólt és három gólpasszt jegyzett, az Európa-liga csoportkörében mindhárom ellenfélnek, a Nantes-nak, az Olympiakosznak és a Freiburgnak is betalált, egy-egy alkalommal. Az ő esetleges szerződtetéséről az azeri Sportal is beszámolt.

k:

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István
Kiszemeltek: Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Cso Ku Szung (dél-koreai, Csonbuk Motors – Dél-Korea), Reynaldo (brazil, Goiás – Brazília), Didier Lamkel Zé (kameruni, KV Kortrijk – Belgium), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag)
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország), Aissa Laidouni (Olympique de Marseille – Franciaország, Hertha BSC, Wolfsburg – Németország, Celtic – Skócia)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik