FTC: a Sahtar igazgatója elárulta, mennyit kapott a klub Zubkovért

Vágólapra másolva!
2020.12.27. 16:19
null
A Sahtar Doneck akkor is pénzhez jut, ha a Ferencváros eladja Olekszandr Zubkovot (Fotó: Török Attila)
Szerhij Palkin, a Sahtar Doneck igazgatója az ukrán klub játékospolitikájáról beszélve Olekszandr Zubkov Ferencvárosnak való eladását hozta fel példaként az ukrán soportarena.com cikkében.

 

Zubkov a 2019–2020-as idényt még kölcsönben töltötte a Ferencvárosnál, amely aztán a nyáron megvásárolta. Palkin szerint Zubkov eladásával a Sahtar, a játékos és az ukrán válogatott is jól járt.

„Zubkov ára másfél millió euró volt, és ha a Ferencváros eladja, az árából harminc százalék a mienk leszidézte a sportarena.com Palkint. – Pénzhez jutottunk, figyeljük a karrierjét, mert nekünk is fontos, hogy jobb játékossá váljon. A válogatottnál is számolnak vele, ezzel az üzlettel mindenki nyert.”

A sportvezető elmondta, a Sahtar légiósai miatt néha az ukrán válogatott játékosok sem férnek be a csapatba.

„Zubkov remek labdarúgó, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev ellen a mezőny egyik legjobbja volt. Nálunk viszont nem lenne esélye bekerülni a csapatba. Ezért nem riadhatunk vissza attól, hogy eladjunk néhány válogatott szintű játékosunkat. Ha nem játszik és jön egy jó ajánlat, igent kell mondanunk” – mondta Palkin.

A Sahtar igazgatója elmondta, megesik, hogy idővel megbánják egy-egy játékos eladását, de a klubnak általában van pénze arra, hogy visszavásárolja őket.

„Ha ragaszkodunk azokhoz, akik nem játszanak, eltüntetjük őket, megfosztjuk a lehetőségtől, hogy megmutassák, mit tudnak. Ha így gondolkoznánk, nemcsak tehetségeket, hanem pénzt is veszítenénk” – szögezte le Palkin.

A Zubkov-üzlet számai miatt megkerestük a Ferencvárost, a klub reakcióját közölni fogjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik