FTC: A csoportkörbe jutásnál többre vágyom – Tokmac Nguen

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 11:59
null
Itt vagyok, mert itt akarok lenni – Tokmac Nguen (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A labdarúgó NB I-ben harmincháromszoros bajnok Ferencvárosi TC-vel május végén szerződést hosszabbító Tokmac Nguen a klub honlapjának adott interjúban többek között azt is elmondta, szerinte eljött a szintlépés ideje.

A támadó egyelőre nem tud teljes értékű munkát végezni, mivel „rehabilitációs munkát végez”.

Sajnos az elmúlt idény végén volt egy kis problémám, amely zavart játék közben. Nem sérülés, inkább úgy mondanám, nehézség, amely miatt több meccset ki kellett hagynom, többek között a Magyar Kupa-döntőt. Azt nagyon sajnáltam, vágytam rá, hogy pályára lépjek, óriási meccs volt, rengetegen eljöttek nekünk szurkolni. Azonban nyertünk, hatalmasat ünnepeltünk, s igazából ez volt a fontos. Most a nyáron pedig van idő a teljes felépülésemre” – mondta Tokmac Nguen az FTC-nek a csapat Bad Radkersburg-i edzőtáborában.

A 28 éves labdarúgó utalt arra, hogy több megkeresést is kapott az elmúlt időszakban: „Normális, ha egy játékosnak lejáróban van a szerződése, akkor megélénkül iránta az érdeklődés. Nekem évek óta kiváló a kommunikációm a klubbal, most sem volt másképp. Elegendő időt fordítottam arra, hogy meghozzam a helyes döntést, amely a maradás volt, a karrierem, az életem és a családom szempontjából is. Szóval itt vagyok, mert itt akarok lenni. Szerintem sok közös élményben lesz még részünk a Ferencvárossal. A célom, hogy az eddigiekhez képest is jobban teljesítsek, s a nemzetközi kupában sikereket érjünk el. Itt az idő, hogy szintet lépjünk, ehhez már megvan a tapasztalatunk és a játékosaink is. A csoportkörbe jutásnál többre vágyom a Fradival.”

A Ferencváros olyan videót is megosztott, amelyen Tokmac a kedvenc ferencvárosi élményeiről mesél:

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mats Knoester
(holland, Heracles – Hollandia), Xavier Mercier (francia, OH Leuven – Belgium),Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Csonka András (Budafoki MTE), Csontos Dominik (Soroksár), Gera Dániel (Puskás Akadémia),Iyinbor Patrick(Vasas FC),Katona Bálint (Kecskeméti TE),Katona Máté (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Giorgi Citaisvili (grúz-ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Saliou Guindo (mali, KF Laci – Albánia), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Filip Krasztev (Lommel – Belgium, legutóbb kölcsönben Levszki Szófia, Bulgária), Callum Styles (angol-magyar, Barnsley FC – Anglia)
Távozók: Miha Blazic (szlovén, Angers SCO – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Lasa Dvali (grúz, szabadon igazolható), Róbert Mak (szlovák, Slovan? – Szlovákia, szabadon igazolható), Marko Marin (német, visszavonul), Somália (Wergiton do Rosário Calmon, brazil, szabadon igatolható), Szerető Krisztofer (soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Roko Baturina (horvát, NK Maribor – Szlovénia), Aissa Laidouni (tunéziai, Montpellier – Franciaország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik