FTC: A bajnoki cím eldőlt, cél a második hely - Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.02. 17:55
A labdarúgó NB I 22. fordulójának nyitó mérkőzésén a Ferencváros a Puskás Akadémiához látogat. A zöld-fehérek vezetőedzője, Thomas Doll a felcsúti együttes hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, elsődleges céljuk, hogy megszerezzék a második helyet, a bajnoki címre ugyanis már nincs sok esélyük.

„Úgy gondolom, a bajnoki cím kérdése eldőlni látszik. A célunk, hogy megszerezzük a második helyet, és kvalifikáljuk magunkat az Európa-ligába. Emellett természetesen szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát és a Ligakupát is. Láttam a Puskás Akadémia Videoton elleni meccsét, nagyon megnehezítették a fehérváriak dolgát. Koncentráltan játszottak, és látszott, hogy nemcsak a védekezéssel törődnek, hanem játszani is tudják a futballt. Mindig nehéz egy ilyen kompakt, jól együtt dolgozó csapat ellen játszani. Végig koncentrálnunk kell a mérkőzésen, és az eddig megszokott mentalitással kell a pályára lépnünk. Jó formában vagyunk, ezért a lényeg, hogy a saját játékunkat játsszuk. Nehéz találkozóra készülünk, amelyre maximálisan fel kell készülnünk” – mondta Thomas Doll a puskasakademia.hu-nak.Thomas Doll a puskasakademia.hu-nak.

„A jelenlegi állapot szerint Margitics Andor kivételével mindenki bevethető lesz pénteken. A sérültjeink közül Lorentz Márton és Nagy Zsolt is visszatért a csapathoz, Polonkai Attila meggyógyult és Braniszlav Danilovics is rendben lesz. A Ferencvárosnál remek igazolásokkal igazán ütőképes csapatot hoztak össze. Thomas Doll kiválóan megtalálta a játékosai posztját, ezzel megteremtve a jó egyensúlyt a csapaton belül. Érdekes, hogy mennyivel erősebbek a jelenlegi játékrendszerükkel, mint a korábbival. Fizikálisan nagyon erősek, folyamatosan gyűjtögetik a pontokat. Igyekeztünk a mérkőzés felvételek segítségével feltérképezni a játékukat” – vélekedett a Puskás Akadémiát irányító Benczés Miklós.

„Nem könnyű felkészülni a Fradi ellen, de megtettünk minden tőlünk telhetőt. A szakmai stáb azon dolgozott a héten, hogy olyan támpontokat adjon a játékosainknak, amit hasznosítani tudnak majd a pályán. Talán még a Videoton elleni teljesítmény is kevés ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Ami mellettünk szól, hogy a jobb csapatok ellen nekünk mindig sikerül jó teljesítményt nyújtanunk. Játékban sokszor felvesszük a versenyt az élcsapatok ellen is. Nem minden csapat ellen tudunk dominálni, de akkor is próbáljuk a saját játékunkat játszani. Bízom benne, hogy hazai környezetben a játékosaim nagyon motiváltak lesznek a Ferencváros ellen” – tette hozzá a PAFC vezetőedzője.

A Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzés pénteken 19 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik