Foxiékat eladhatja a KTE, védő jöhet a DVSC-től

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.12.11. 15:34
null
Foxi Kethevoama sokáig meghatározó játékosa volt a Kecskemétnek, egyelőre kérdéses, láthatják-e őt még a csapat mezében a szurkolók (Fotó: Szabó Miklós– archív)
Az élvonalbeli KTE-Phoenix Mecano labdarúgócsapatánál megkezdődtek a tárgyalások a jövő évi keret kialakításáról. A jelenlegi állásról Sallói István klubigazgató nyilatkozott a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

 

A Neymarra hajazó Tarabai nyáron jött, de már mehet is 
(Fotó: Tumbász Hédi – archív)
A Neymarra hajazó Tarabai nyáron jött, de már mehet is (Fotó: Tumbász Hédi – archív)

„A tulajdonossal és a vezetőedzővel egyeztetve ezekben a napokban rakjuk össze a terveket, hogy kire számítunk a jelenlegi keretből, kik térhetnek vissza a kölcsönadott játékosok közül, illetve kik azok, akikre nem számítunk a jövőben – beszélt az egyeztetési folyamatról a Nemzeti Sport Online megkeresésére a KTE-Phoenix Mecano klubigazgatója, Sallói István. A sportvezető minden egyes „kategóriára” külön kitért.

„A kölcsönadott játékosok közül a legutóbb a kazah Asztanában szereplő Foxi Kethevoamát és Christian Ebalát januárban visszavárjuk. Más kérdés, hogy a két játékos már jelezte, máshol képzelik el a folytatást. Ez a máshol pedig az Asztanát is jelentheti, mert a klubnál jelezték, tárgyalnának a futballisták megvásárlásáról” – fogalmazott Sallói.

Mint ismert, a közép-afrikai támadó, Foxi és a kameruni középpályás, Ebala márciusban került kölcsönbe az Asztanához, amellyel Kazah Kupát nyert. Ugyanakkor mindkét játékost szerződés köti Kecskemétre, előbbit 2014-ig, utóbbit idén nyárig, vagyis fizetni kell a két labdarúgóért.

Sallói egy másik kölcsönjátékosról, az ősszel Debrecenben szereplő Varga Róbertről is szót ejtett. A klubigazgató elmondta, mivel a védő sérülés miatt kevés lehetőséget kapott a DVSC-nél, valószínűleg visszatér Kecskemétre.

„Ami a távozókat illeti: szó van arról, hogy Jorginho és Tarabai elhagyhatja a csapatot, de ennek mikéntjéről még egyeztetnünk kell, ahogy arról is, mely posztokon szeretne erősíteni a Horváth Ferenc vezette szakmai stáb. Decemberben összerakjuk a pontos tervet, januárban pedig jöhet az akció” – fogalmazott Sallói.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KTE-PHOENIX MECANÓNÁL
Érkezők: Christian Ebala (kameruni, FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönből vissza ?), Foxi Kethevoama (közép-afrikai, FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönből vissza ?), Varga Róbert (DVSC-Teva – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Jorginho (brazil, ?), Tarabai (brazil, ?)

Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik