FFT: tragédiából majdnem bravúr, avagy a Verebes-féle Rába ETO a BEK-ben

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 16:24
null
(Fotó: FFT)
Amit az 1981–82-es bajnoki idényben a győri Rába ETO művelt, arra ma is alig vannak szavak. A Mágussá lett Verebes József irányításával 102 gólt szerzett a csapat, hatan iratkoztak fel legalább tízzel a góllövőlistára, amelynek első két helyezettje Hannich Péter és Szentes Lázár lett. Nem véletlen, hogy nagy reményekkel vágott neki a csapat 1982 őszén a BEK-sorozatnak.
Nemcsak a szerzett 102 gól, hanem az idehaza rég látott, ellentmondást nem tűrő, sodró lendületű támadófoci miatt is hüledezett az ország a Verebes-fiúk teljesítményén. A korábban nevesincs, vagy éppen máshol nem kellő játékosokat mindent elemésztő tűzbe hozta a mester, aki igazából csak néhány ponton (Kovács László kapus, Burcsa Győző, Szentes Lázár) frissítette fel az előző idény végén mindössze a 11. helyen záró keretet, amelynek legjobbját, a válogatott Pölöskei Gábort éppen 1981 nyarán vitte el a Fradi.

A többi történelem, vendégként is dominált a csapat, az ETO-stadionban azonban valósággal szétzúzta az ellenfeleit. A tortára a habot a német Kaiserslautern elleni nyár eleji barátságos mérkőzés tette fel, amely már Európában igyekezett elhelyezni a Verebesékben rejlő potenciált. A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik