FFT: tiszavirágzás – a Tiszakécske egyetlen idénye az NB I-ben

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 12:13
null
(Fotó: FFT)
Címkék
A Palingenia longicauda, vagyis a tiszavirág a kérészek rendjébe tartozó 8–12 centis, színpompás rovar. Párzáskor ellepi a Tisza vízfelszínét, amely olyan, mintha virágozna abban a néhány napban. Közismerten rövid életű. A Tiszakécske sem töltött el hosszú időt az NB I-ben, egyetlen idény jutott neki, az 1997–1998-as. De micsoda év volt az!
„Csodálatos, varázslatos időszak volt mindannyiunk életében, akik ott lehettünk. Fantasztikus élet volt akkoriban a mi kis üdülővárosunkban. Tiszakécske egyébként is idegenforgalmi célpont, itt a Tisza, remek termálfürdőink vannak, és az egészet megkoronázta azokban az években a futball.
Kecskemétről, Szolnokról is hozzánk jártak tömött buszokban az emberek a jó meccsekért. Nagyobb élet volt itt esténként, mint a Balatonon!”
– meséli megrészegülve a negyedszázados élmények hatásától a FourFourTwo-nak Lódi László, az akkori csapat pályaedzője.

Az álom egy kecskeméti származású, de a rendszerváltáskor már Tiszakécskén gyökeret verő vállalkozó, a 2015-ben hatvanévesen elhunyt Szabó Tamás fejében fogalmazódott meg. Az 1990–1991-es idényben, amikor a csapat még a megyei I-ben szerepelt, és kikapott az Izsáktól, az együttest már akkor is támogató Szabó úgy gondolta, vagy kiszáll az egészből, vagy rendesen csinálja, mert vállalkozóként – autókereskedése és betegszállító cége volt – ő a sikerhez szokott, nem a kudarchoz.

Az idény végén Kecskeméten már így toborzott játékosokat: „Akartok Tiszakécskén játszani? Cél az NB I.”

És a célt elérték…

A Tiszakécske NB I-es története elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik