Ferencváros: válogatott kiszemelt a Dinamo Kijevből

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 14:37
null
GiorgiCitaisvili (7) 2019-ben világbajnok lett az ukrán U20-as válogatottal (Fotó: AFP, archív)
A Nemzeti Sport több forrásból is úgy értesült, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata kiszemelte a Dinamo Kijev grúz válogatott szélsőjét, az ukrán U20-as válogatottal 2019-ben világbajnok Giorgi Citaisvilit.

Ukrán és lengyel forrásból is úgy értesültünk, hogy a Ferencvárosnál szóba került a Dinamo Kijev hétszeres grúz válogatott jobbszélsőjének, Giorgi Citaisvilinek a szerződtetése, aki már tavasszal is képben volt az Üllői úton, de akkor a Wiisla Kraków vette kölcsön az idény végéig. A kölcsönszerződés lejártával azonban a Wislához biztosan nem tér vissza.

Információinkat a sport.ua kedd délutáni híre is megerősíti. Az ukrán sportoldal is úgy tudja, Citaisvili biztosan nem tér vissza a lengyel klubhoz, miközben a Ferencvárosnál továbbra is jelölt.

A 21 éves Citaisvili a Dinamo Kijevben nevelkedett, de korábban többször kölcsönadták már. Az ukrán élvonalban 36 meccsen játszott, két gólt szerzett, a lengyel első osztályban hét mérkőzésen egy gólt és két gólpasszt ért el. A Bajnokok Ligájában 2020 őszén szerepelt a kijeviek keretében a Ferencváros elleni, budapesti meccsen, de nem cserélték be.

Citaisvili 2019-ben még az ukrán U20-as válogatottal nyert világbajnokságot, a döntőben, Dél-Korea ellen gólt is szerzett. Télen a Mol Fehérvárnál is szóba került a szerződtetése.

Citaisvili gólja az U20-as vb-döntőben, 2019-ben

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mats Knoester
(holland, Heracles – Hollandia), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérhetnek: Csonka András (Budafok), Csontos Dominik (Soroksár), Gera Dániel (Puskás AFC),Iyinbor Patrick(Vasas),Katona Bálint (KTE),Katona Máté (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Giorgi Citaisvili (grúz-ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Saliou Guindo (mali, KF Laci – Albánia), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária)
Távozók: Miha Blazic (szlovén, lejár a szerződése, Angers – Franciaország?), Lasa Dvali (grúz, lejár a szerződése), Róbert Mak (szlovák, lejár a szerződése), Marko Marin (német, visszavonul), Somália (brazil, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Roko Baturina
(horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik