Felkészülés: vezetett a KTE, de kikapott a Kozármislenytől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.10. 20:27
Az NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano a DVSC-Teva vasárnapi legyőzését követően a Széktói Stadionban szenvedett 2–1-es vereséget a másodosztályú Kozármislenytől.

A hőség miatt ivószünettel megszakított találkozón a Kecskemét kezdőcsapatában helyet kapott a kettő plusz egy évre szerződtetett szerb hátvéd, Dejan Karan, valamint a próbajátékon résztvevő Bojan Alekszics és Remili Mohamed is, akik a KTE támadósorát hivatottak erősíteni.a kettő plusz egy évre szerződtetett szerb hátvéd, Dejan Karan, valamint a próbajátékon résztvevő Bojan Alekszics és Remili Mohamed is, akik a KTE támadósorát hivatottak erősíteni.

A mérkőzés első húsz percében kecskeméti oldalon Rajczi Péter volt a legaktívabb, távolról is próbálkozott, valamint lesgólt is szerzett, mire a 37. percben Balázs Zsolt egyéni akcióját követően már valóban vezetéshez juttatta a lilákat. Mellette Alekszics tűnt ki a mezőnyből, még gól nélküli állásnál is akadt helyzete, Rajczi gólja után pedig a kapufán csattant egy lövése. A hajrára felgyorsultak az események, a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, ami a 42. percre számszerűleg is egalizálódott: a Kozármisleny Turi Tamás tizenöt méteres lövésével egyenlíteni tudott.

A vendéggólt követően Rajczi ismét távolról veszélyeztetett, de újabb gólt mégis a Kozármisleny szerzett: az Újpestben nevelkedett, ötödik nyári igazolásként érkezett Vituska István az első játékrész ráadásában lőtte ki a rövid alsót, megfordítva ezzel a találkozó állását.

A szünetben öt kecskeméti fiatal is lehetőséget kapott Bekő Balázs vezetőedzőtől, de a második félidő kezdetén a két próbajátékos, Remili és Alekszics veszélyeztette Sólyom kapuját. Az utolsó fél órára teljes sort cserélt a KTE, ami a játék ritmusára és a helyzetek számára is rányomta a bélyegét. A találkozó utolsó említésre méltó eseménye Gréczi Gábor kapufán csattanó lövése volt, de újabb gól már nem született, a Kozármisleny jó helyzetkihasználással győzni tudott Kecskeméten.

KTE-Phoenix Mecano–Kozármisleny 1–2 (1–2)
Széktói Stadion, 500 néző
KTE: 1. félidő: Borszéki – Mogyorósi, Karan, Varga, Forró – Nagy P., Szavics – Remili, Alekszics, Balázs – Rajczi.2. félidő: Csala (Verebélyi 65.) – Koszó, Gyagya, Póti, Forró (Farkas A. 60.) – Balázs (Bene 60.), Nagy P. (Kalmár 55.), Gréczi, Remili (Csillag 60.) – Alekszics (Nagy D. 60.), Rajczi (Csima 60.)
Gólszerző: Rajczi (40.), ill. Turi (44) Vituska (45+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik