Felkészülés: összecsap az észt válogatottal edzőtáborában az FTC

Vágólapra másolva!
2021.01.06. 17:59
null
Häberli a Ferencváros ellen nem hivatalos meccsen irányíthatja majd az észteket (Fotó: AFP)
Az Észt Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint a balti ország labdarúgó-válogatottja január 7–13. között a spanyolországi Marbellában edzőtáborozik, ahol január 12-én, jövő hét kedden 16.30-tól a szintén ott edzőtáborozó Ferencvárossal mérkőzik meg.

Az észt szövetség tájékoztatása szerint a felnőttválogatott élére kedden kinevezett új szövetségi kapitány, a svájci Thomas Häberli 22 labdarúgót jelölt ki, akik részt vesznek az edzőtáborban. A névsor azonban messze nem a legerősebb, hiszen sokan betegség, sérülés miatt nem állhatnak rendelkezésre, míg miután januárban az európai válogatottaknak nincs hivatalos FIFA-nap, így nem is kötelezhetőek a klubok játékosaik elengedésére. Így nem lesz ott a spanyolországi edzőtáborban többek között a 41-szeres válogatott védő, Artur Pikk sem, akinek leigazolását szintén kedden jelentette be a DVTK.

Az észt szövetség tájékoztatása szerint a találkozó nem számít hivatalos mérkőzésnek. Ahogy minden európai nemzeti csapat, úgy az észt válogatott is a tavaszi világbajnoki selejtezőkre készül, amelyek során március 24-én előbb Csehországgal, majd három nap múlva Fehéroroszországgal találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik