Felkészülés: negyedszerre is ferencvárosi döntetlen

Vágólapra másolva!
2013.02.14. 18:15
Lejátszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata Belekben, amelyen negyedszerre is döntetlent ért el, ezúttal a szlovákiai MFK Kosice ellen végzett 1–1-re.

A Ferencváros öt nap alatt négy mérkőzést játszott Belekben, az első három találkozó egyaránt döntetlennel ért véget. Negyedszerre a szlovák bajnokság negyedik helyén álló MFK Kosice következett. Ricardo Moniz kezdőcsapatában ott volt a Hollandiából érkező Quenten Martinus és a felnőttek között egyre többször szerepet kapó fiatal Csillus Tamás. A télen szerződtetett brazil Júnior Fell sérüléssel bajlódik, így Gyömbér Gábor került be a védelem közepébe.

A meccs első periódusát enyhe kassai fölény jellemezte, amely gólt is eredményezett, egy gyors akció végén átívelték Jova Levente fölött a labdát. Úgy tűnt, megint az ellenfél vezető gólja kell hozzá, hogy felpörögjön a Fradi, a magyar csapat lassan átvette az irányítást. Az első félóra végén a kassaiaknak a kapujuk torkából kellett menteniük, de ezt leszámítva igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni az FTC.

A szünetben többet cserélt Moniz, a Fradi pedig már a kapura is veszélyesebben játszott. Az 52. percben megszületett az egyenlítő gól, a beálló Milan Perics beadását Somália fejelte a Kosice hálójába.

A ferencvárosiak, akiknél csereként újra bizonyítási lehetőséget kapott több fiatal, mindent megtettek a győztes gól megszerzéséért, Perics például nagy helyzetben hibázott, de újabb gól már nem esett. Az FTC negyedszer is döntetlenre végzett Belekben.

FELKÉSZÜLÉS
FERENCVÁROS–MFK KOSICE (szlovákiai) 1–1 (0–1)

Belek, Törökország.
FTC: Jova (Ranilovic) – Csillus, Batik, Gyömbér, Sváb (Erdei V.) – Csukics (Perics), Józsi (Gárdos) – Jenner (Orosz), Somália (Hakola), Martinus (Bokányi) – Böde (Kovács K.)
A Ferencváros gólszerzője: Somália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik