Rui Pedro (balra) nyitotta meg a gólok sorát (Forrás: Facebook.com/pg/fradi.hu)

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NS Mura (Muraszombat, szlovén)–Ferencváros 1–4
(1–1)
Regede (Bad Radkersburg)
Mura (1. félidő): Safaric – Karnicnik, Boskovic, Laci, Sturm – Kozar, Lorbek, Horvat, Bobicanec – Cipot, Zorman. 2. félidő: Gyergyek – Kous, Dalic, Karamarko, Pucko – Sporn, Marusko, Bubnjar, Kouter – Susnjara, MarosaVezetőedző: Ante Simundza
Ferencváros: Varga Á. (Szécsi G., a szünetben) – Csernik (Kundrák, 62.), Botka (Takács Zs., 62.), Frimpong (Leandro, 62.), Heister – Sigér (Csonka, 62.), Haratin (Szihnyevics, 62.) – Isael (Bőle, 62.), Rui Pedro (Wilmots, 55.), Zubkov (Szerető, 62.) – Lanzafame (Priskin, 62.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Zorman (40.), ill. Rui Pedro (14.), Lanzafame (50. – 11-esből), Priskin (76.), Szihnyevics (88.)

Harmadszorra is egy szlovén csapattal csapott össze ausztriai edzőtáborozása közben a magyar bajnok Ferencváros, amely erre a túrára nem vitte el magával válogatott kerettag játékosait – de az NS Murát nélkülük is magabiztosan verte meg.

Különösen Davide Lanzafame villogott, az olasz ék először mellel adott egy gólpasszt a szintén nagyon aktív Rui Pedrónak, majd – már a fordulás után – kiharcolt és értékesített egy büntetőt. 

A Mura a szünetben lecserélte a teljes csapatát, Szerhij Rebrov a 62. percben szinte az összes addig pályán lévő játékosát lehívta a pályáról – a tartalékok hozták össze a harmadik és a negyedik gólt, Bőle Lukács remek kiugratását Priskin Tamás váltotta gólra, majd a lesérült Rui Pedro helyére még korábban beállt Marten Wilmots beadását Mikalaj Szihnyevics csúsztatta a kapuba. 

Nagyon fáradt volt az alapozás közepén tartó két csapat, de jó előjel a Ferencváros számára, hogy végig sokkal jobban futballozott, mint a hazája élvonalában a negyedik helyen végző, az Európa-ligába is eljutó Mura – nagy kár az egy kapott gólért, amelyet hatalmas védelmi hiba előzött meg. Közhely, de igaz: a Bajnokok Ligájában a Ludogorec sokkal-sokkal nagyobb falat lesz, immáron a válogatott sztárokkal a fedélzeten is.

És akkor a reménybeli Fradi-sikert követő ellenfelekről már ne is beszéljünk.

 

  PERCRŐL PERCRE

90. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

88. PERC: Wilmots beadását MIKALAJ SZIHNYEVICS csúsztatja közelről a szlovének kapujába. 1–4

81. perc: Bőle nagyot esik az ötös előterében… tovább!

80. perc: Kosu jobbal a jobb alsó mellé lő középtávolról, majd Szécsi szedi fel szépen a labdát a magát hosszan szöktető Susnjara elől.

A Ferencvárossal készül a klub ausztriai edzőtáborában Szécsi Gergő, az NB II-es Balmazújváros kapusa, akit azért kértek kölcsön a zöld-fehérek a regedei tréningezésre, mert Dibusz Dénes és a Honvédtól szerződtetett Gróf Dávid is a válogatottnál volt szolgálatban.

Priskin a másik volt haladásos kölcsönjátékos Pedro mellett.

76. PERC: Bőle remekül ugratja ki PRISKIN TAMÁST, aki nem hibázik, 12 méterről higgadtan a bal alsóba lő. 1–3

72. perc: Kous szögleténél nem állnak a helyzet magaslatán a magyar védők, de Susnjara ées szöből a kapu fölé lő.

64. perc:
GÓL? Nem, Marusko milliméterekkel a bal felső mellé lő tíz méterről.

62. perc: Kundrák, Takács, Leandro, Csonka, Bőle, Priskin, Szerető és Szihnyevics is beáll a Fradiba. 

61. perc: Cerimagic kap sárga lapot egy belépő után.

60. perc: Sigér indította szépen Zubkovot, de les.

55. perc: Marc Wilmots váltja a lesérült Rui Pedrót.

50. PERC: DAVIDE LANZAFAME BETALÁL. Az olasz kiharcolja, majd értékesíti a büntetőt, jobbal higgadtan a bal alsó sarokba lő. 1–2. Az őt látványosan ellökő védő még sárga lapot is kap.

47. perc: Ziccer! Rui Pedro remekül ad be jobbról, Frimpong azonban az ötös elől a léc fölé bólintja a labdát. 

46. PERC: FOLYTATJUK!

A Mura lecserélte a komplett csapatát a szünetben, de ez előre el volt tervezve. A magyar kapuban Vargát Szécsi Gergő váltja.


45. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc: 
Lanzafame az ötös jobb sarka elől jobbal az oldalhálóba lő, de korner, az egyik védő odalépett még.

42. perc: Csernik szép, jobblábas beadását a tizenhatoson belülről Isael a jobb alsóba továbbítaná, de ment szép vetődéssel Safaric.


40. perc: EGYENLŐ! A középről az ötösre ível Kozar, Botka nem tud felszabadítani, pedig előnyös helyzetben volt, MAKSIMILJAN ZORMAN lekezeli a labdát, és közelről jobbal a kapu bal alsó sarkába lő. 1–1!

35. perc: 
Nyom a Mura, Botkának kell mentenie a kapu torkában Sirk ballábas, éles kis beadását.

Eközben Gorriarán….

34. perc: 
Hazai lehetőség, de fogja vetődve a jobb sarok előtt Varga Lorbek 14 méteres lövését.

29. perc: 
Isael a felezőtől ballal zseniálisan emel Lanzafame elé, aki jobbal az ötös elől a kapusba pazarolja a ziccert, de mindegy is, mert les.

27. perc: 
Isael rúg oda a balon a támadgató Bobacinecnek.

Nincs itt az előző idény legjobbjának megválasztott Fradi-játékos sem…

A Fradi ausztriai túrakerete: Varga Ádám, Bánki Márton, Könczey Márk, Szabó Richárd, Davide Lanzafame, Bőle Lukács, Silye Erik, Botka Endre, Takács Zsombor, Abraham Frimpong, Tokmac Nguen, Otigba Kenneth, Sztefan Szpirovszki, Marcel Heister, Marten Wilmots, Leandro de Almeida, Isael Barbosa, Rui Pedro, Ihor Haratin, Mikalaj Szihnyevics, Csonka András, Szerető Krisztofer, Sigér Dávid, Szécsi Gergő, Csernik Kornél, Kundrák Norbert, Priskin Tamás.

24. perc: Sigér ad egy befuthatatlan passzt Zubkovnak. A fiatal férjek gyakran túlzásokba esnek. Csernik meg a Kozar indította Sturmot előzi meg a balon, majd higgadtan hazapasszol Vargának.

20. perc:
Most meg Pedro kapott nagyot a tizenhatos előtt, ápolás. És ivószünet.

19. perc: Zubkov eltűnik az ötös bal sarka előtt, de tovább. Pedro és Lanzafame összjátéka után került elé a labda.

Pedro a Porto nevelése, az elmúlt idényben a Fradival bajnok, a Haladással kieső lett, összesen hét kanadai pontot elérve. Szerződése még egy évig él a fővárosi zöld-fehérekkel. 

14. PERC: VEZET AZ FTC. Heister bal oldali beadását Lanzafame a szokott eleganciával készíti le mellel lövőre RUI PEDRÓNAK, aki a tizenhatoson belülről, mintegy 11 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lő. 0–1!

12. perc: 
A balon a balhátvéd Sturm nagyon aktívan sturmol ma, de most csak addig vigéckedik, amíg ki nem vált rá Botka.

11. perc: 
Veszélyes hazai szöglet, de mentenek Heisterék a bal sarok előtt.

9. perc: Isael ballal kapura lő, jó 22 méterről, de bele a kétfős sorfalba. Rui Pedro passzát aztán Isael ismét egy védőbe vágja, ezúttal is 22 méterről.

8. perc: Belehúzott a Fradi, főleg a jobb oldal aktív, de a jutalom csak egy korner. Amelyet kifejel az ötös jobb oldaláról Laci, de szabálytalankodnak Zubkovval. Szabadrúgás a tizenhatos jobb oldala elől.

A Fradi válogatott játékosai nincsenek ott az edzőtáborban, így ezen a mérkőzésen sem. Sigér visszatért esküvőjéről.

5. perc: Nagyon szép hazai akció, a balszélső Kozar ballábas beadásába belelép Csernik, Vargáé lesz a labda.

2. perc: Kozar lő a bal sarok mellé a tizenhatos előteréből.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Érdekes: a két partjelző hölgy.

A Fradi zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a szlovének fekete-fehér mezben és fekete nadrágban.

A mérkőzést Regedén rendezik, hét ágra süt a nap, éppen locsolják még a pályát.

 

Közvetítésünk a fradi.hu közvetítése alapján is készül! 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Bőle Lukács szerződése lejártával a nyáron távozhat a Ferencváros labdarúgócsapatától. Román sajtóhírek szerint a szélső egyik kérője a Dinamo Bucuresti, menedzsere pedig a napokban a román fővárosban találkozott a klub általános menedzserével, Florin Pruneával.

Kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörének párosítását. A sorozatban magyar bajnokként érdekelt Ferencváros a bolgár Ludogoreccel találkozik. A párharcot az előzetesen bejelentettel szemben mégis otthon kezdi a budapesti csapat.

 

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MURA–FERENCVÁROS LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!