Felkészülés: két gól és két piros lap a DVTK meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.10. 17:25
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a kazah FK Aktobéval.

Utolsó törökországi felkészülési meccsét játszotta ezen a télen a DVTK, amely a kazah bajnokságban legutóbb kilencedik helyen végző FK Aktobéval csapott össze Belekben. Az ideális futballidőben, 17 fokos hőmérsékletben megrendezett meccset diósgyőri részről Forgács Dávid és Dusan Brkovics is kihagyta kisebb sérülése miatt.

A szünetben Szarka Ákos találatával a DVTK vezetett, melynek szakmai igazgatója, Bódog Tamás ekkor nyolc helyen változtatott csapatán. A miskolci együttes a 48. percben emberelőnybe kerülhetett volna, ám előkészületi mérkőzés lévén a felek úgy döntöttek, hogy a műesés miatt második sárga lappal kiállított Abat Aimbetov helyére beállhat egy másik futballista a kazahoknál.

Az Aktobe a 69. percben Hrvoje Milicevic fejesével egyenlített. A 76. percben a DVTK középhátvédje, Dejan Karan is piros lapot kapott egy elkésett belépőért, de a magyar csapat sem fogyatkozott tíz főre, mert a szerb futballista helyett pályára lépett Ivánka Patrik.

A DVTK nemcsak Törökországban, hanem hazatérve sem játszik már újabb felkészülési mérkőzést a bajnokság és a Magyar Kupa tavaszi folytatása előtt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Diósgyőri VTK–Aktobe (kazah) 1–1 (1–0)
DVTK:
Rados (Antal, a szünetben) – Eperjesi (Nagy T., 63.), Lipták, Karan (Ivánka, 76.), Tamás M. (Sesztakov, a szünetben) – Szabó II B. (D. Vela, a szünetben), Hasani (Busai, a szünetben), Tóth B. (Kocsis G., a szünetben), Óvári (Ugrai, a szünetben) – Makrai (Bacsa, a szünetben), Szarka (Joannidisz, a szünetben)
Gólszerző: Szarka (41.), ill. Milicevic (69.)
Piros lap: Karan (76.), ill. Aimbetov (48.)
Forrás: dvtk.eu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik