Felkészülés: Ivan Petrjak lőtte az év első fehérvári gólját

Vágólapra másolva!
2020.01.13. 17:40
null
Futács (fehérben, középen) 65 percet játszott (Fotó: molfehervarfc.hu)
Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a spanyolországi Marbellában edzőtáborozó Mol Fehérvár FC, az ellenfél pedig a svájci élvonalban szereplő FC Sion volt. Az első félidő közepén Ivan Petrjak szerzett vezetést a székesfehérváriaknak, a svájciak hat perccel később büntetőből egyenlítettek, az eredmény a második félidőben már nem változott.

 

Verőfényes napsütésben lépett pályára Joan Carillo csapata a svájci élvonalban szereplő FC Sion ellen a második edzőmeccsén a spanyolországi edzőtáborban, és az első mérkőzés 1–0-s veresége után ez alkalommal már a 26. percben alkalma nyílt örülni a spanyol edzőnek.

Veszar Muszliuval szabálytalankodtak a svájciak a tizenhatos előterében, s míg a kapus a sorfal állítgatásával volt elfoglalva, Ivan Petrjak szemfülesen a kapuba csavart, megszerezve a vezetést a csapatának, egyben klubja első gólját az új évben.

Hat perccel később már nyilván nem tört ki nagy örömben Carillo, amikor a svájciak büntetőhöz jutottak Vinícius szabálytalansága után, és Kovácsik Ádám nem tudott hárítani, 1–1.

A második félidőben a fehérváriaknál összesen nyolc csere történt, és 1–1-es végeredménnyel zárult a mérkőzés.

A Fehérvár következő felkészülési mérkőzése szerdán a VfL Bochum ellen lesz, a csapat január 18-ig edzőtáborozik Spanyolországban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Mol Fehérvár FC–Sion (svájci I. o.) 1–1 (1–1)
Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola (Tamás O., 65.), Muszliu, Vinícius (Hangya, 65.), Stopira – Milanov (Elek Á., 65.), Pátkai (Nyári, 81.), Nego (Funsho, 77.) – Kovács I. (Szabó B., 77.), Futács (Hodzic, 65.), Petrjak (Zsóri, 81.)
A Mol Fehérvár gólszerzője:
Petrjak (26.)

A MOL FEHÉRVÁR TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:január 2.
Edzőtábor:január 4–18., Marbella (Spanyolország)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 10., péntek: Fehérvár–FC Winterthur (svájci II. o.) 0–1
Január 13., hétfő: Fehérvár–FC Sion (svájci I. o.) 1–1 (Petrjak)
Január 15., szerda: Fehérvár–VfL Bochum (német II. o.)
Január 18., szombat: Fehérvár–VfB Stuttgart (német II. o.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik