Felkészülés: ikszelt a Vasas, kikapott a Topolyától a Honvéd

Vágólapra másolva!
2022.09.25. 09:51
null
Kondás Elemér együttese nem tudta legyőzni az NB II sereghajtóját (Fotó: Török Attila)
A Vasas nem bírt a Kozármislennyel felkészülési mérkőzésen, míg a Budapest Honvéd 2–1-es vereséget szenvedett a Topolyai SC-től.

 

A válogatott szünet miatt nem rendeztek fordulót az NB I-ben, de a csapatok nem tétlenkedtek, s felkészülési mérkőzéseket játszottak. A Vasas az NB II-es Kozármislenyt fogadta, de Kondás Elemér együttese nem bírt a másodosztály sereghajtójával.

„A felkészülési mérkőzés teljes mértékben elérte a célját, nagyon kulturált futballt játszó ellenféllel szemben rendkívül sok helyzetet alakítottunk ki, melyeket sajnos mind kihagytuk – mondta Kondás Elemér, a Vasas vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. – Ebben benne van az is, hogy a héten nagyon nagy edzésmunkát végeztek a játékosok, ami ezekben a szituációkban érezhetően benne volt a lábukban, de tudjuk, ezeket a lehetőségeket akkor is gólra kell váltani minden körülmények között. Próbáltuk a terhelést úgy adagolni, hogy a keretben minden futballista hasonló fizikai állapotba kerüljön, és a lehető legjobb felkészültséggel forduljunk rá a következő bajnoki hétre.”

A jelenleg utolsó, még nyeretlen angyalföldi együttes legközelebb a ZTE FC-vel játszik odahaza, a mérkőzés jövő hét szombaton 19.30-kor kezdődik.

A Budapest Honvéd a Topolyai SC-t fogadta, a kispestiek hazai pályán kaptak ki a szerbiai csapattól. Thomas Courts vezetőedző nem számíthatott az U21-es válogatottnál szereplő Bocskay Bertalanra, Kocsis Dominikra és Szabó II Alexra, ahogy a felnőtteknél számításba vett kapusra, Szappanos Péterre sem. A jobb oldali védő, Albi Doka az albán nemzeti együttesnél szerepel, míg a belső hátvéd Lazar Csirkovics sérüléssel bajlódik. A fővárosiak jövő hét szombaton 17 órakor Debrecenben lépnek pályára bajnokin.

Szombaton hazai pályán, zárt kapuk mögött vívott felkészülési mérkőzést az Újpest a szerb FK Brodaraccal. A találkozót végig irányították a lila-fehérek, míg a vendégek inkább csak előreívelésekkel próbálkoztak – derül ki az Újpest holnapján közzétett beszámolóból. A fölény gólokban is megmutatkozott, ötször zörgették meg a szerbek hálóját Milos Kruscsics játékosai.

VASAS FC–KOZÁRMISLENY 0–0
Illovszky Rudolf Stadion,
zárt kapuk mögött. Vezette: Görög
VASAS:
Jova (Uram) – Baráth B. (Szilágyi Sz.), Otigba (Vida M.), Litauszki (Ódor) – Hinora (Pátkai), Hidi P. (Hidi M S.), Berecz (Cipf), Silye (Deutsch L.) – Géresi (Ihrig-Farkas), Novothny (Márkvárt), Holender (Zimonyi)
KOZÁRMISLENY:
Lékai (Somogyi M.) – Beke (Guth), Horváth D. (Kotroczó), Füredi, Turi (Gál Sz.) – Kosznovszky (Szabó D.), Tölgyesi (Nagy E.), Károly, Vajda R. (Bognár D.) – Vogyicska B. (Osei), Tóth Z. (Hampuk)

BUDAPEST HONVÉD–TOPOLYAI SC (szerbiai) 1–2 (0–1)
Honvéd-MFA Utánpótlásközpont,
zárt kapuk mögött.
HONVÉD:
Dúzs – Jónsson, Capan, Lovric, Kerezsi – Gomis (Klemenz), Plakuscsenko (B. Traoré), Zsótér – Domingues, Lukics (Krajcsovics), Samperio (Puhtiejev)
Gólszerzők:
Plakuscsenko (11-esből), ill. Csolics, Ilics

ÚJPEST FC–FK BRODARAC (szerb) 5–0 (3–0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött.
Gólszerzők: Gouré (29., 45.), Katona M. (43.) Onovo (53.), Ljujics (62. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik