Felkészülés: három góllal kapott ki a KTE; az Újpest ikszelt

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 16:05
null
Három góllal kapott ki a Kecskemét (Fotó: kecskemetite.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC 1–1-es döntetlent játszott Antalyában a török másodosztályú Sakaryasporral, míg a magyar élvonalban a második helyen álló Kecskeméti TE (szintén Törökországban) 4–1-es vereséget szenvedett a 2. Bundesligában kieső helyen álló Magdeburgtól.

A Kecskemét az első edzőmeccsét Törökországban a német másodosztályú Magdeburg ellen játszotta. A németek korán előnybe kerültek, s végül megérdemelten nyertek – írja a magyar csapat honlapja.

Frissebben kezdte a mérkőzést a Magdeburg, amely szűk negyedóra alatt két gólt is szerzett. A Kecskemétnek voltak gólszerzési lehetőségei, de a német együttes a 25. percben egy beadás után háromgólosra növelte az előnyét – olvasható a kecskemetite.hu-n.

A fordulás után mindkét csapat sokat cserélt, és gyors góllal folytatódott a találkozó: a 47. percben egy sarokrúgás után Belényesi Csaba csúsztatott a kapuba. A 60. percben ismét betalált a Magdeburg, kialakítva a 4–1-es végeredményt.

A KTE legközelebb kedden lép pályára, akkor kétszer is, hiszen két román élvonalban szereplő csapattal, a Rapid Bucuresti-tel és az Universitatea Craiovával is összecsap Belekben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGDEBURG (német, II.)–KECSKEMÉTI TE 4–1
(3–0)
KTE, 1. félidő: Varga Á. – Nagy Krisztián, Szabó Alex, Belényesi, Pejovics, Grünvald – Nikitscher, Vágó, Szuhodovszki – Tóth Barna, Katona B. 2. félidő: Kersák – Buna, Polyák, Belényesi (Győri Á.), Szabó Alex, Grünvald (Hatvani) – Meszhi, Horváth, Szuhodovszki (Bodor) – Tóth Barna (Győri B.), Katona B. (Gréczi)
Gólszerző:
Scienza (8.), Castaignos (12.), Cacataula (25.), Kwarteng (60.), ill. Belényesi (47.)

Az Újpest több játékosa is enyhe betegséggel küzd, ezért a szakmai stáb őket elővigyázatosságból nem nevezte a mérkőzésre.

A 13. percben a török csapat szerzett vezetést, de öt perccel később Simon Krisztián egyenlített.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–SAKARYASPOR (török, II.) 1–1
(1–1)
ÚJPEST: Banai (Hámori) – Kastrati, Hall, Csongvai (Kuusk), Szabó B. (Lahne) – Jakobi (Varga Gy.), Boumal (Jevtovski) – Simon K. (Borello),Katona M., Lahne (Pauljevics) – Ambrose (Gouré)
Gólszerző: Simon K. (18.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik