Felkészülés: fordított a Fradi a pécsi gálamérkőzésen

Vágólapra másolva!
2017.08.31. 17:05
A pécsi egyetem alapításának 650. évfordulójának alkalmából megrendezett Sport Ünnepély nevű esemény fő attrakcióján a Ferencváros fiatalokkal teletűzdelt labdarúgócsapata 2–1-re legyőzte a pécsi válogatottat.

A pécsi válogatott a PTE-PEAC és a PMFC jelenlegi labdarúgóiból, valamint a korábbiakban egyetemi bajnokságot nyerő, ma akár NB I-es, NB II-es együttesekben futballozó egykori hallgatóiból verbuvált (és klubjuktól hivatalosan kikért) együttes – mutatta be ellenfelét a Ferencváros.

A fradi.hu beszámolója szerint a mérkőzés korai szakaszában a zöld-fehérek irányították a meccset, leginkább Rui Pedro és Nyéki volt elemében, ennek ellenére a 27. percben a hazaiak jutottak vezetéshez: bal oldali szabadrúgás után Horváth Dávid csúsztatott a rövidbe (1–0).

Fél órával később jött a Ferencváros válasza, a szünetben beálló Horváth egyenlített egy szöglet után, majd a találkozó hajrájában Szalka lőtt a 16-os előteréből a kapu bal oldalába, így nyert a vendégcsapat (1–2).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PÉCSI VÁLOGATOTT–FERENCVÁROS 1–2
(1–0)
PÉCS: Sólyom (Vuk, 13.) – Kónya K., Molnár G., Szabó R., Varga T. – Schweitzer, Turi – Kónya D. (Makai, 13.), Horváth T., Horváth D. – Hergenrőder
FTC: Holczer (Oroszi, 78.) – Dénesi, Batik (Szalka, a szünetben), Otigba, Pedroso – Wieland, Rui Pedro (Horváth, a szünetben) – Leffler, Nyéki, Pócsik (Novák, a szünetben) – Galambos (Pócsik, 71.)
Gólszerző: Horváth D. (27.), ill. Horváth (57.), Szalka (83.)
Forrás: fradi.hu

Az élvonal újonca, a Balmazújváros otthon 3–0-ra legyőzte a Tatran Presovot. A szlovák első osztály 8. helyén álló eperjesiek már az ötödik percben hátrányba kerültek, Zsiga Ervin értékesítette a hazaiak javára megítélt büntetőt, majd a fordulást követően előbb Dávid Kerestes, majd Erik Streno lépett szerencsétlenül a labda útjába, mindkét alkalommal a saját kapujukban kötött ki.

BALMAZÚJVÁROS–TATRAN PRESOV (szlovákiai) 3–0 (1–0)
Balmazújváros, Városi Stadion. V: Veizer
BALMAZÚJVÁROS, 1. félidő: Pogacsics – Habovda, Jagodics, Póti, Virág, Vajda, Maisuradze, Batarelo, Zsiga, Kovács, Fekete. 2. félidő: Pogacsics – Habovda, Jagodics, Póti, Virág – Orovecz, Batarelo, Bódis, Rácz F. – Belényesi, Vólent. Pályára lépett még: Fehér, Schmid Áron, Schmid Máté
Gólszerző: Zsiga (11-esből), Kerestes (öngól), Streno (öngól)
Forrás: balmazfoci.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik