Az FTC döntetlennel zárta spanyolországi edzőtáborát

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 14:49
null
Laidouninak sem volt egyszerű dolga a csehekkel (Fotó: FC Viktoria Plzen/Twitter)
Harmadik edzőmeccsét is lejátszotta Spanyolországban a Ferencváros labdarúgócsapata. Az Augsburg elleni győzelem és a Piast Gliwice elleni vereség után a cseh bajnok Viktoria Plzen volt az ellenfél, és kiegyenlített találkozón gól nélküli döntetlen született.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC–Viktoria Plzen (cseh) 0–0
La Nucia (Spanyolország)
FERENCVÁROS:Dibusz – Botka, Besic, Knoester, Civic – Laidouni, Esiti (Sigér, 59.), Mercier (Nguen, 59.) – Zachariassen, Marquinhos (Halmai, 76.), A. Traoré.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov

ÖSSZEFOGLALÓ

Harmadik és egyben utolsó edzőmeccsére készült a Ferencváros a spanyolországi edzőtáborban a ZTE elleni bajnoki rajt előtt. Az ellenfél a cseh bajnok és idei BL-résztvevő Viktoria Plzen volt.

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott nagyon kevés helyzettel, bár a 10. percben Civic fejesét nagy bravúrral védte a cseh kapus. Inkább a Plzen támadott, de igazából egyik oldal sem tudott igazán veszélyes lehetőséget felmutatni.

Ahogy a szünetben Hajnal Tamás sportigazgató fogalmazott, jó iramú volt a találkozó, de gólokkal nem kényeztették el a csapatok a nézőket.

A második félidőben sem változott a játék képe, többnyire a csehek támadtak, de csak a 79. percben tudtak gólveszélyt teremteni, ekkor viszont Dibusz kétszer is védett.

Az utolsó tíz percben átvette a kezdeményezést a Ferencváros, csakhogy ez egészen az utolsó pillanatokig sem volt elég arra, hogy helyzetbe kerüljön. Akkor viszont Halmai nagy lehetőséget puskázott el, ezért aztán maradt a döntetlen. 0–0

Kedden az FTC visszatér Budapestre, és a jövő kedden folytatja az NB I-ben egy elhalasztott meccsel.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Vége a meccsnek, döntetlennel fejezte be spanyolországi edzőmeccseit az FTC. 0–0

90+4. perc: A végén Laidouni még bekanyarított középre egy labdát, Halmairól megfeledkeztek a védők, de ő a kapu torkából is kihagyta a helyzetet.

90+1. perc: A szabadrúgást Laidouni a sorfalba lőtte, a lepattanót pedig Traoré szúrta rá 8 méterről, éles szögből, a kapus azonban védett.

90. perc: Szabadrúgáshoz jutott 23 méterre a kaputól a Ferencváros, méghozzá középtájról, szóval jó pozícióból...

88. perc: Civic átadásával Halmai esett el a tizenhatoson belül, de a bíró szerint ez nem volt tizenegyes.

81. perc: Szöglethez jutott a Ferencváros a bal oldalról, Civic beadása középen eljutott Traoréhoz, aki rádőlt a labdára, de rosszul találta el, messze a kapu mellett ment mellé.

79. perc: Kétszer is gólt lőhetett volna a Plzen, de Chory és Kasa lövését is védte Dibusz.

76. perc: Újabb ferencvárosi csere, Marquinhos helyére Halmai jött be.

74. perc: Sigér egészen távolról pörkölte rá, el is jutott a labda a kapuig,Tvrdon kapus védett.

70. perc: Többet van a labda a cseheknél, ferencvárosi támadás nem tud kibontakozni.

61. perc: Veszélyesen ívelődött a ferencvárosi tizenhatoson belülre egy cseh szabadrúgás, a védelem azonban biztosan állt a lábán, és felszabadított.

59. perc: Cserélt az FTC, Mercier helyére Nguen állt be, Esiti helyére pedig Sigér.

50. perc: Kevés az esemény a pályán, nem sok teret hagynak egymásnak a csapatok.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, gól nincs. 0–0

43. perc: Botka tűnt fel a cseh kapu előtt, Marquinhos adta is neki a labdát, a védő azonban 12 méterről fölélőtt.

38. perc: Kontrára indult az FTC, Esiti kitette balra Mercier-nek, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, a lövése azonban a kapus térdéről pattant ki.

37. perc: Dibusznak kellett szögletre mentenie egy nem túl erős lövést, amelyet jól megnyomott a szél.

34. perc: Traoré kényszerítőzött remekül, majd kapura tört a visszakapott labdával, és 12 méterről, jobbról el is lőtte, talán arasznyival fölé.

31. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Plzen 27 méterre a Ferencváros kapujától. Kvet állt a labda mögé, erős lövése legalább fél méterrel ment fölé.

26. perc: Sykora próbált meg egy csellel két Fradi-védőt is becsapni a tizenhatoson belül, de nem sikerült neki.

20. perc: Valamivel többet van a cseheknél a labda, az utóbbi percekben viszont eseménytelen mezőnyjáték zajlott.

10. perc: Mercier kapott labdát a jobb oldalon Traorétól, a csehek alapvonaláról átívelt a túloldalra, ahol Civic fejelhetett 5 méterről, a jobb felsőbe tartó labdát azonban Tvrdon kapus bravúrral kiütötte.

Miközben megy az edzőmeccs, újabb játékosokat hozott hírbe a csapattal a nemzetközi sajtó.Ezekről ide kattintva lehet olvasni.

8. perc: Óriási a szél, ami nagyon zavaró lehet, ezért elsősorban a földön igyekeznek játszani a csapatok.

7. perc: Cseh szöglet után Jirka lőtte el cipőorral, a labda azonban elkerülte a Fradi kapuját.

6. perc: Sykora tört be a tizenhatoson belülre balról, jobbra passzolt Pilárnak, aki rálőtte, Dibusz azonban nagy bravúrral védett.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros zöld-fehér mezben, fehér nadrágban, a Plzen piros-kék mezben, piros nadrágban játszik.

ELŐZMÉNYEK

„Ez egy edzőmérkőzés volt, ami remekül szolgálta a felkészülésünket, messzemenő következtetéseket kár volna levonni belőle. Az ellenfelünk agresszív volt, de jó meccset játszottunk. Mi vétettünk egy hibát, amiből gólt kaptunk, és kikaptunk. Időnként kompaktak voltunk, volt aktív időszakunk is, de ez már a múlt, már a következő feladat a fontos. A harmadik, hétfői meccs után már tisztábban látjuk, hogy mennyire állunk készen a bajnokság folytatására” – nyilatkozta a fradi.hu-nak a Ferencváros vezetőedzője,Sztanyiszlav Csercseszova vasárnapi, a Piast Gliwice ellen 1–0-ra elveszített edzőmeccs után.

Hajnal Tamássportigazgató a mérkőzés utáni interjúban a FradiMédiának a próbajátékon lévő ghánai Bonsu Oseiről, illetve a többi kiszemelt, lehetséges téli igazolásról is szót ejtett.

Osei Bonsu a mai mérkőzésen nincsen egyszerű helyzetben, mivel a csapat sem játszik jól és ilyenkor nagyon nehéz kitűnni– fogalmazottHajnal Tamás.Amit az elmúlt napokban láttunk tőle, hogy a labdával nagyon jó dolgokra képes, nagyon fürge, nagyon robbanékony játékos, aki szűk területeken jó megoldásokat tud a labdával. Kérdés a labda nélküli játék, az aktivitás a játékában, úgyhogy egyelőre végleges dolgot vele kapcsolatban nem tudok mondani. A háttérben nagyon intenzíven zajlik a munka, két játékossal tulajdonképpen megegyeztünk, akik legkésőbb a nyáron csatlakoznak hozzánk, szeretnénk, ha ez már most, a januári átigazolási időszakban sikerülne, úgyhogy zajlanak a tárgyalások a klubjaikkal a háttérben, bízunk benne, hogy sikerül velük megegyezni, de természetesen csak észszerű keretek között tudunk, vagyunk hajlandóak invesztálni.”

Az említett két játékos lehetséges érkezését már korábban jeleztük.Egyikük a Slovan Bratislava suriname-i védője,Myenty Abena,a másikukOwusu Kwabenaaz azeri Qarabag csatára. Mindkettejüknek nyáron jár le a szerződése, így fél évvel a megállapodásuk lejárta előtt már tárgyalhatott velük a Ferencváros, és mivel Hajnal elmondása alapján megállapodásra is jutottak, már csak a klubjukkal kell egyezségre jutni, milyen feltételekkel engednék el már a télen a két futballistát.

A Nemzeti Sport úgy értesült, Owusu nyártól kétéves szerződésben egyezett meg az FTC-vel, de ha a klubok is megegyeznek, akkor már a téli szünetben érkezhet. Asportlife.azhíre szerint a Ferencváros 300 ezer eurót fizethet azért, hogy Owusut már a télen megszerezze, miközben az azeri klub a 26 éves francia Adama Diakhaby személyében már a ghánai lehetséges utódját is megtalálta – a volt U21-es válogatott támadó 2025-ig írt alá.

A FERENCVÁROS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI SPANYOLORSZÁGBAN
FTC–Augsburg (német) 2–0 (0–0)

FTC–Piast Gliwice (lengyel) 0–1 (0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik