Négy gól, két kényszerű csere – könnyedén nyert a Fradi

Vágólapra másolva!
2016.06.23. 17:08
null
Busai Attila a Szekszárd után a Cigánd kapuját is bevette (Fotó: Földi Imre – archív)
A Szekszárd 2–1-es legyőzése után második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a Ferencváros labdarúgócsapata. A bajnokcsapat a másodosztályba az előző idény végén feljutott Cigándot győzte le könnyed játékkal 4–0-ra.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Ferencváros aktuális ellenfele, a Cigánd 66 pontjával a Nyíregyháza és a Cegléd mögött a harmadik helyen végzett az elmúlt évadban az NB III Keleti csoportjában, és ezzel feljutott a húszcsapatossá bővülő másodosztályba. A Fradi ellen is harcosan játszó cigándi sikerek titkára nemrégiben a Nemzeti Sport Online is kíváncsi volt, a harmadosztályban a legtöbb gólt szerző csapatról itt olvashatja riportunkat!

Az álmoskás kezdés után a Fradi élt a mezőnyfölényével, és az első félidő közepén a kapu előtt is döntő fölényt harcolt ki. Az aktívan játszó Nagy Dominik és a kapu elé jól érkező Busai Attila vezetésével sorra alakította ki helyzeteit a hazai csapat, amely a játékrész végére a meccset is eldöntötte.

Busai duplázott, két gólja között pedig Florian Trinks is betalált, a német játékost azonban – Leandróhoz hasonlóan – még a szünet előtt elővigyázatosságból le kellett cserélni, előbbinek a szeme, utóbbinak a bokája fájt, ám remélhetőleg egyikükkel sincs nagyobb baj.

A szünet után fiatalokat is bevetett Thomas Doll, és ugyan a zöld-fehérek hatékonysága csökkent, a mezőnyfölény megmaradt, az FTC kapuja ritkán forgott veszélyben. A félidő közepén Csernik Kornél növelte az előnyt, ezzel a góllal alakult ki a 4–0-s végeredmény.

A felkészülési mérkőzés közben hivatalossá vált, hogy a Ferencváros szerződtette Oliver Hüsinget a Werder Brementől és Marco Djuricint a Red Bull Salzburgtól. Az új érkezőkről bővebbenitt olvashat!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–CIGÁND 4–0
(3–0)
FTC Népligeti Edzőközpont, Ganz-pálya, 100 néző.
FTC: Jova – Dilaver (Nyéki), Csukics, Nalepa, Leando (Valencsik) – Gyömbér (Haris), Trinks (Csilus Á.), Busai – Adamcsek, Nagy D., Radó (Csernik). Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Busai 2, Trinks, Csernik

PERCRŐL PERCRE

90. VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. A FRADI KÖNNYEDÉN NYERT 4–0-RA.
87.
Egy cigándi szögletet követően Jova öklözött, és közben letarolta az egyik vendégjátékost, ezért ápolni kellett.
82.
Csernik és Nyéki játszott össze a bal oldalon, utóbbi került helyzetbe a védők között kilépve, a kapus felett próbált átívelni, ám a cigándi hálóőrben végül elakadt a labda.
78.
A szöglet után Csilus lőtt fölé.
77.
Nagy Dominik vezette fel a labdát a jobb oldalon, miközben a Fradi mezőnyfölényt alakított ki, Nyékihez került a labda, aki Csernikhez passzolt, ám ő sokat várt, így a lövésébe bele tudtak lépni.
A cigándiak próbálkoznak becsülettel, de a második félidő közepére érezhetően elfáradtak, Jova kapuját így nem tudják veszélyeztetni.

69. MÁR NÉGY KÖZTE.
Busai játszott a jobb oldalon Adamcsekhez, aki CSERNIK KORNÉLT hozta helyzetbe, és a fiatal játékos 14 méterről, a kapus lába között lőtt a kapuba. 4–0
66.
Ivószünet és Fradi-cserék. Radó, Dilaver és Gyömbér ment le, Haris, Nyéki és Csernik érkezett.
64.
Csilus veszített labdát, amelyet követően hátulról törlesztett, ezért sárga lapot kapott.
63.
Nagy Dominik 25 méterről leadott szabadrúgása megpattant a sorfalon, így a labda szögletre pattant.
60.
Csilus csinált jobbal egy cselt, majd ballal a hosszú felső sarkot vette célba, de a labda jócskán elkerülte a kaput.
A Fradi irányít továbbra is, de a támadóharmad előtt jól zár a Cigánd, és megszaporodnak a hibák, így az elmúlt percekben elmaradtak a helyzetek.

48.
A tizenhatos előterében egy lepattanó labdát Radó lőtt el 20 méterről, néhány méterrel fölé.
46. Elkezdődött a második játékrész.
A szünetben fellocsolták a pályát, erre szükség is van.

45. Vége az első félidőnek.
40.
Radót felvágták, a hazai kispad határozottan ingerült már a szerintük felesleges belépők miatt.
38.
Ígéretes cigándi támadás végén gyenge fejes.
37. A jobb oldalon ismét Nagy Dominik aktivizálta magát, az akció végén 20 méterről lőtt, de a labda levágófott.
KÖZBEN EGY FRISS, A ZÖLD-FEHÉREKET ÉRINTŐ HÍR: a Werder Brementől érkezik védő a Fradihoz – hivatalos.
33.
Trinkset csúnyán bokán rúgták, tudja folytatni, de a Fradi-kispad nem épp a szépirodalmi idézetektől hangos. A német légióst szintén lecserélték a biztonság kedvéért, Csilus Ádám a helyén.
29. BELELENDÜLT A FRADI!
Szépen kijátszott akció végén talált be a Doll-csapat, Trinks adott be jobbról, az alapvonal közeléből, Radó visszafejelte a beadást középre, ahol az érkező BUSAI ATTILA 12 méterről kíméletlenül fejelt a kapu bal oldalába. 3–0
25. Nalepa most úgy letalpalta az egyik vendégjátékost, hogy elszakadt a sportszára...
A gól után közvetlenül ivószünetet rendelt el a játékvezető.

22. GYORSAN ITT A MÁSODIK!
Cigándi ellentámadás után a Fradi visszakontrázott, és eredményesen végig is vitte a támadást. Busai labdája után Gyömbér 40 méteres indításával Nagy Dominik iramodott meg, és egy szép csel után FLORIAN TRINKS elé tálalt, aki 12 méterről a jobb alsóba helyezett a kapus mellett.
19. VEZET A FRADI!
Nagy Dominik indította a jobb oldalon Adamcseket, aki lefutott az alapvonalig, az eltolódott cigándi védők között a visszapassz BUSAI ATTILÁT találta meg, aki 8 méterről félmagasan a kapuba passzolt. 1–0
17.
Leandro helyén Valencsik folytatja a játékot.
13.
Eljutott egy szögletig, illetve egy levágódó lövésig a Cigánd. Kicsit álmosan játszanak a zöld-fehérek, a csapatkapitány, Gyömbér meg is elégeli ezt, és erélyes szavakkal igyekszik felrázni a társaságot.
11.
Leandro maradt lent a gyepen, a fejét, pontosabban a szemét fogja, és nagyon úgy tűnik, hogy nem is tudja folytatni a játékot.
Természetesen a Fradi irányítja a játékot, ám nem estek neki ellenfelüknek, türelmesen, hátulról próbál meg építkezni a hazai csapat.
6.
Az első nagyobb helyzet: Adamcsek lőtt 13 méterről,nyújtóznia kellett a cigándi kapusnak, ám szögletre mentett.
4.
Trinks 22 méterről, kissé jobbról lőtt laposan, jócskán mellé ment, de első kapu felé tartó lövésként feljegyezhetjük.
2.
Trinks indult meg a térfél közepén, majd jobbra passzolt Nagy Dominikhez, aki visszavette a bal lábára a labdát, így viszont hiába a helyzet, az egyik védő visszaért és blokkolt.
Óriási a meleg, harminc fok fölött van a hőmérséklet.
A Fradi zöld-fehér-zöld összeállításban játszik, a vendégek világoskék-sötétkék kombinációt választottak.
1. Elkezdődött a mérkőzés.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia), Oliver Hüsing (német, Werder Bremen – Németország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár), Csilus Tamás (Kisvárda, ?), Haris Attila (Soroksár), Kunsági Roland (Soroksár), Valencsik Dávid (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Drilon Cenaj (bosnyák-albán, legutóbb Chievo – Olaszország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország), Rafael van der Vaart (holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók: Hodgyai László (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: Silye Erik (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, lejár a szerződése, visszavonul), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína), Nagy Ádám (érdeklődnek iránta: Chelsea, Liverpool – Anglia; Freiburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország)

A FERENCVÁROS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 8.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17.:
Ferencváros–Szekszárd 2–1 (Busai, Nagy D. – 11-esből)
Június 23., 17.00: Ferencváros–Cigánd 4–0 (Busai 2, Trinks, Csernik)
Június 29., 18.00: Ferencváros–Vozsdovac (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik