A Debrecen két gólt lőtt az AS Romának, ötöt kapott

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 18:55
null
Nem ijedt meg a DVSC, de a védelmi hibákat könyörtelenül kihasználták az olaszok (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/dvscfoci"><strong>Facebook.com/dvscfoci</strong></a>)
Az AS Roma 5–2-re legyőzte a Debreceni VSC-t felkészülési mérkőzésen Frosinonéban.



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

AS Roma (olasz)–Debreceni VSC 5–2 (2–1)
Frosinone, Stadio Benito Stirpe
Roma:
Rui Patrício – B. Reynolds, Ibánez, Kumbulla, Tripi – Carles Pérez, Bove, Darboe, Zalewski – Lo. Pellegrini – Mayoral. 2. félidő: Fuzato – Karsdorp, G. Mancini, Smalling, Tripi (Ciervo, 81.) – Villar, Amadou Diawara – Zaniolo, Mhitarjan, El Shaarawy – Dzeko. Vezetőedző: José Mourinho
DVSC:
Kosicky – Bévárdi, Deslandes (Charleston, 68.), Ferenczi J. (Korhut, 78.) – Varga J. (Bényei Á., 78.), Dzsudzsák – Bódi Á. (Pintér Á., 58.), Baráth P. (M. Nikolics, 78.), Sós (Ugrai, a szünetben) – Szécsi M. (Kusnyír, 29.), Bárány (Tischler, 58.). Vezetőedző: Huszti Szabolcs
Gólszerző: Mayoral (26.), Lo. Pellegrini (31.), Zaniolo (52.), Dzeko (65., 80.), ill. Bárány (4.), Ugrai (53.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első hívó szóra repült a DVSC Olaszországba, szó szerint, hogy megmérkőzzön az AS Romával, José Mourinho új csapatával. Az NB I újoncának az élvonal rajtjára kiváló lehetőséget biztosított a Frosinonéban rendezett találkozó, amelyen Huszti Szabolcs a Varga József, Dzsudzsák Balázs kettőst játszatta védekező középpályásként a 4–2–3–1-es felállásban. Bátran kezdett a magyar csapat, és hamar meg is szerezte a vezetést az egy szem csatár, Bárány Donát szép fejes góljával.

A mezőnyben egyenrangú fél volt a Loki, csak éppen a védelemben elképesztő nagy hibákat követtek el a játékosok, és egyszer a kapus is megingott. A szünet után nem sokkal már 3–1-re vezetett a Roma, majd Bévárdi Zsombor lövése Ugrai Roland elé pattant az olaszok cserekapusáról, Daniel Fuzatóról, a támadó nem is hagyta ki a kihagyhatatlant – csakhogy Edin Dzeko góllal válaszolt.

José Mourinho több saját nevelésű fiatalt is bevetett a kezdőcsapatában, az ifjak remek fizikai felépítésükkel és gyors gondolkodásukkal sok labdát szereztek a Loki 16-osa előtt, majd a szünetben olyan játékosokat vetett be a portugál mester az említett Dzekón kívül, mint Henrih Mhitarjan, Rick Karsdorp, Gianluca Mancini, Stephan El Shaarawy, Amadou Diawara, Chris Smalling és a hosszú sérüléséből felépülő, most mesteri góllal nyitó Nicolo Zaniolo...

Maradt még a hajrára egy újabb nagy magyar hiba és egy higgadt megoldás Dzekótól, egy kihagyott ziccer és egy kihagyott helyzet Tischler Patriktól, egy jó lövés Korhut Mihálytól – a ráadásban aztán majdnem újabb olasz gólt hozott össze a debreceni védelem. 5–2

A Budapest Honvéd ellen sokkal könnyebb dolga lesz a Debrecennek, de ilyen védelmi hibák bizony még a magyar bajnokságban sem férnek bele!

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+1. perc Ciervo a jobb sarokba emelne az ötös jobb sarka elől, Nikolics mentene, de lyukat rúg... mellé, megúszta a magyar csapat!

90. perc Dzsudzsák bal oldali szöglete picit magas TiSchlernek, pontatlan így a hétméteres fejes. Három perc a ráadás.

89. perc Helyzetek, Nikolics hétről a jobb sarok mellé fejel, de Smalling is beleért még, előtte Korhut lő az ötös bal sarka elől a rövid sarok felé, de nagyot védett vetődve Fuzato.

88. perc Kusnyír és a 16-os elől El Sha jobbal a bal felső mellé lő, egy méternyivel.

85. perc Ciervo elmegy a jobbon, de keresztez szépen Charleston.

81. perc Tripi le, Riccardo Ciervo be. Kusnyír majdnem javít, jobb oldali beadását Tichler jobbal az ötös rövid sarka elől a léc fölé vágja, egy fél méternyivel!


80. PERC EDIN DZEKO elmegy könnyedén Bényei mellett, és jobbal a bal alsóba lő nem nagy erővel, de csoda pontosan, 15-ről, középről. Kusnyír indította az éket...

79. perc Korhut ment szépen a jobbon Mhtarjan elől. A Mhitarjan-korner után Mancini lőhet hatról... de elcsúszik a lába előtt a Dzeko által fejjel megcsúsztatott labda.

79. perc El Sha jobbal jócskán a bal felső mellé tekeri Charleston rövidre sikerült felszabadító fejesét.

78. perc Marko Nikolics, Korhut Mihály és BényeiÁgoston is a pályán, Baráth, Ferenczi és Varga jön le.

75. perc Dzsudzsák szereli a balon Villart.

68. perc Charleston is a pályán, Deslandes jött le. Védőcsere.

67. perc Ivószünet.

65. PERC AJJAJ, ISKOLÁS HIBÁK, EDIN DZEKO ballal az ötös bal sarka elől az üres kapuba lő, pocsékul jött ki a kapus El Shaarawy balról jövő ívelésére, a védők sehol. 4–2!

60. perc Mhitarjan ismét szabadon, jobbal 20-ról Tripi passza után Deslandes-ba lő.

58. perc Bárány és Bódi le, Pintér Ádám és Tischler Patrik be.

56. perc Mhitarjan lő jobbal 18-ról kapura, Baráth szépen blokkol.

53. PERC EZ IS GÓL, Bévárdi nagyon bátor, és harcos, megindul a jobbon, és ugyan az ötös jobb sarka elől a kapushoz lő, Fuzatóról kipattan a labda, UGRAI ROLAND jobbal egy méterről a kapu közepébe lő. 3–2!


52. PERC NICOLO ZANIOLO ISMÉT A RÉGI, ballal az ötös jobb sarka elől elegánsan a jobb sarokba emeli a labdát a kifutó kapus fölött. Mhitarjan szép, lapos passza után. 3–1!

48. perc Dzeko lő ballal 13-ról, kissé balról Baráth bokájára.

46. PERC FOLYTATJUK!

Sőt, Tripin kívül csapatcsere. A Fuzato – Karsdorp, G. Mancini, Smalling, Tripi – Villar, Amadou Diawara – Zaniolo, Mhitarjan, El Shaarawy – Dzeko csapattal immáron a Roma.

46. perc Edin Dzeko, Henrih Mhitarjan, Rick Karsdorp, Gianluca Mancini, Stephan El Shaarawy, Amadou Diawara, Chris Smalling és Nicolo Zaniolo is a pályán. Nem lett gyengébb a hazai csapat...


Pozícióharc – Malonyai Péter jegyzete.

Interjú Dzsudzsák Balázzsal.

– Talán nehéz kérdés: milyen érzésekkel nézte az idei Eb mérkőzéseit?
– Egy voltam a tizenötmillió büszke magyar drukker közül! Elfogadtam, hogy nem lehetek ott a pályán, de nem akartam elbújva, behúzott függönyök mögül televízión nézni a meccseket, kimentem a Puskás Arénába szurkolni. Sőt, a srácok hívtak a nézők vonulására is, de az talán furcsa lett volna, ám a stadionban ott akartam lenni. Kapcsolatban voltam néhány játékossal, gratuláltam nekik, tényleg büszke voltam mindhárom mérkőzés után a válogatottunkra! Nem tagadom: amikor felhangzott a Himnusz a portugálok elleni mérkőzés előtt, potyogtak a könnyeim, mert fájt a szívem, hogy nem lehetek lent a gyepen, megrohantak az emlékek, de tudomásul vettem a kapitány döntését – a másodosztályból nem válogat. De feljutottunk, és célom, hogy olyan teljesítménnyel segítsem a Lokit, hogy azzal visszakerüljek a nemzeti csapatba.

– Ide tartozik, hogy bár szélsőként ismertük meg, sokszor hetes mezben, most a hatos pozícióban játszott, igaz, tizenkilences számmal. Posztot váltott?
– Próbálkozunk ezzel is. Amióta Huszti Szabolcs az edzőnk, másfajta hadrendben, új szisztémában futballozunk, a Vasas ellen ezt gyakoroltuk. Talán nem is hatos, inkább nyolcas pozíció ez, nekem megnyugtató, hogy Varga József van mellettem, így a labdaszerzést követően nyugodtan elindulhatok az ellenfél kapuja felé, ha tudom, ő ott biztosít mögöttem. Persze a nagy nyugalom azért veszélyes lehet, Józsi összefejelt az ellenféllel, ápolni kellett, ment tovább a mérkőzés, én meg egy pillanatra elfelejtettem, nincs ott mellettem-mögöttem. Ahogy visszanéztem, megijedtem, mekkora űr van a védősorunk és a középpálya között, rohantam is vissza, de nem lett gond az esetből.

– A lelátóról úgy tűnt, nagyon elszánt, mást ne mondjak, három látványos becsúszással vétette magát észre. Ne vegye rossz néven, ennyiszer kis túlzással egész karrierje alatt nem próbált így szerelni – ami viszont hozzátartozik, hogy mindhárom szerelési kísérlet sikeres volt, a labda az öné lett.
– Nagyon örültem neki! Látja, még én is tanulok, és ha a győzelemhez arra van szükség, hogy becsússzak, hát nem hezitálok egy pillanatra sem – erre is érthetem, hogy Szabi szerint a többiek figyelnek rám, és ha azt látják, nekem nem derogál csúszni-mászni a sikerért, nem húzom vissza a lábam egy keményebb csattanásnál, ők is beleadnak anyait-apait. Annak meg külön örültem, hogy a labdaszerzés sikerült, jó ütemben próbálkoztam, nemcsak azért, mert fellocsolták a pályát és jólesett rajta csúszkálni. Megéreztem, mikor kell odalépnem.

David Babunszki 2016-ban közös megegyezéssel bontott szerződést a Barcával. Utána Szerbiában, Japánban, majd Romániában futballozott, az elmúlt fél évben a Viitorul Constanta játékosa volt, amelyben 13 román bajnokin szerepelt, és ő viselte a 10-es mezszámot.

Testvére, a nála csaknem két és fél évvel fiatalabb Dorian 2011 és 2015 között a Real Madridnál pallérozódott, most pedig Bulgáriában, a Botev Vracánál légióskodik.

Nincs ma itt. David Babunszki Szkopjéban született, és 2006-ban, 12 esztendős korában került a La Masiára, majd az utánpótlás-együtteseknél eltöltött évek után 2013-ban mutatkozott be a katalánok B-csapatában, amelyben három év alatt összesen 48 találkozón, a spanyol másodosztályban 35 mérkőzésen lépett pályára. Játszott együtt többek között Adama Traoréval és Munir El Haddadival is.

45+3. PERC EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. perc Pérez jobb oldali beadását jobbal a bal alsó mellé töri 12-ről, középről Mayoral.

45+2. perc Pellegrini 16-ról, középről jobbal a jobb oldali kapufa tövére lő. A kapus rajta volt, milliméterek híja, hogy el nem érte.

45. perc Mayoral elé ismét kilép szépen Kosicky, Ibánez emelése után. Taktika.

44. perc Négy perc a ráadás.

43. perc Bévárdi mehetne el a jobbon, de figyel Ibánez, a magyar védő beadása aztán a kapusé.

41. perc Bárány kap egyet a fejére, őt is ápolni kell.

A két hete elszenvedett keresztszalag-szakadását követően megműtötték Kundrák Norbertet, aki három hete, egy edzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd nemrégiben műtéten esett át. A debreceniek honlapjának tájékoztatása szerint az operáció sikeres volt.

40. perc Dzsudzsák bal oldali, ballábas beadását kifejeli Bárány elől Kumbulla, Ferenczi beadása pedig a kapusé.

38. perc Most Bódi ül a földön, ápolás, közben az összes magyar csere melegít.

36. perc Dzsudzsák levesz egy ívelést az ötösön Reynolds elől, majd higgadtan oldalra passzol Mayoral orra előtt.

35. perc Bévárdi betör a 16-osra, odalép elé Tripi, elesnek... kirúgás. A magyar fiú lökött először.

31. PERC ÚJABB NAGY DVSC-BAKI, ÚJABB GÓL! LORENZO PELLEGRINI kap balról passzt, Zalewskitől, nem figyelnek a védők, Ferenczi lemarad, Deslandes felszabadíthatna, de az ötösön lyukat rúg, és elesik, az olasz jobbal öt méterről, kissé jobbról higgadtan a bal alsóba lő. 2–1!

30. perc És csoda okosan ad haza fejjel 14-ről Mayoral elől, Pellegrini jobbról jövő beívelése után.

29. perc Szóval ezért nem ment ma Szécsinek. Lesántikál a pályáról, Kusnyír Erik váltja.

28. perc Ibánez újabb ívelését elcsípi a 16-osob Mayoral elől Kosicky, előtte Pellegrini jobb oldali kornerét Deslandes Mayoralra fejelte, a labda a spanyol mellkasáról a bal sarok mellé pattant.

26. PERC BORJA MAYORAL jobbal a jobb sarokba bombázza Ibánez remek passzát középről, 11 méterről, középről. 1–1. Baráth hatalmasat bakizott, a 16-oson nem érte el fejjel a labdát.

25. perc Bódi nem figyel, de Pérez sem, pocsék labdát tol balra Tripi elé. Kirúgás.

24. perc Pérez ad be jobbról, Pellegrini lőne, de Varga szereli őt az ötös előterében, testtel, határozottan, keményen... és szabályosan.

24. perc Folytatjuk.

Ivószünet.

A 24 esztendős labdarúgó a brazil Recife és a CA Porto játékosa is volt, majd 2019-ben Európába igazolt a bolgár Carszko Szelóhoz. Az elmúlt bő egy évben három csapatnál is megfordult: 2020 szeptemberében az északmacedón Vardar, 2021 januárjában a Makedonija játékosa lett, amelynél az idény végén lejárt a szerződése, így a moldovai élvonalban szereplő FC Sfintulához szerződött július elején.

Plusz egy. A Debreceni VSC szerződtette a brazil Charleston Silva dos Santost a moldovai FC Sfintulától. A klub és a középhátvéd kettő plusz egy éves szerződést írt alá.

Sylvain Deslandes legutóbb a román élvonalbeli FC Arges-ben szerepelt, korábban az angol Wolverhamptonban is játszott.

22. perc Ferenczi felbőrözi Pérezt, a beadását már blokkolja a spanyol. Dzsudzsák bal oldali szöglete éppen csak magas középen a nagyot ugró Deslandes számára.

20. perc Helyzetek nincsenek, csak kemény belépők, ápolni kell Pellegrinit. Mourinho nem örül.

17. perc Bódit sokadszor szerelik a jobbon, most Kumbulla a soros.

15. perc Pérez jobbról középre tör, ballal 22-ről nem sokkal lő a jobb alsó sarok mellé!

14. perc Pellegrini lőne jobbal 11-ről, de elnyomja őt Deslandes, majd kivágja a labdát. Dzsudzsák rossz passzát lefülelte Darboe, ebből indult ez az akció is.

11. perc Helyzet, Varga nem figyel, Darboe szereli, Pérez az ötös bal sarka elől jobbal kapura lő, Kosicky balra vetődve véd. És ismét, Pellegrini bal oldali szögletét négy méterről, kissé balról a kapushoz fejeli.

Szép. Bárány-góllal vezetni a „farkasok″ ellen.

10. perc Utóbbi szépen megy el a balon, a ballábas beadást Reynolds az ötös jobb sarkáról csak középre fejeli, visszafelé, rosszul.

Bove, Darboe, Tripi, ők hárman most kerültek fel a nyáron a nagyok közé.

8. perc Bódi megy el a jobbon, de nagyon rossz a beadása.

6. perc Sós kap nagyot Ibáneztől, a dél-amerikai védő meg sárga lap helyett egy szóbeli figyelmeztetést.

5. perc Kumbulla ellöki a 16-os előtt Bárányt. Szabadrúgás kissé balról, 18-ról, Bódi jobbal elvéti a jobb felső sarkot.

4. PERC VEZET A LOKI! Sós a Bóditól visszakapott labdát ballal balról most ívelten adja be, középen Kumbulla és Patrício is elalszik, BÁRÁNY DONÁT meg köszöni szépen, és négy méterről a jobb alsóba fejeli a labdát. 0–1!

3. perc Sós ad be balról ballal laposan, de figyel Ibánez.

1. perc Sós máris helyzetben, de les.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A magyarok tiszta fehérben, az olaszok tiszta bordóban.


„Nagyon nagy lehetőségnek tartom a Roma elleni edzőmeccset, egy igazán extra program lesz a hétvégére – mondta a DVSC honlapjának a 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs. – Nyilván minden labdarúgónak nagy szó, hogy egy ilyen összecsapás megadatik az életében, mindannyiunk nevében mondhatom, nagyon várjuk már a vasárnap estét. Barátságos hangulatra számítok, de minden tekintetben jó erőfelmérő lesz a számunkra. Nem mindennapi, hogy a DVSC az AS Roma vendégeként kap lehetőséget, de természetesen a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni Olaszországban. Ahogy már korábban említettem, igazából mindegy, ki ellen futballozunk, az elsődleges szempont, hogy miként tudjuk megvalósítani, amit játszani szeretnénk a csapattal. Most a Roma ellen készülünk, de mindenki tudja, hogy a jövő hét szombati, Budapest Honvéd elleni szezonnyitó a legfontosabb nekünk.”


Az AS Roma meccskeretéből sérülés miatt hiányzik az Európa-bajnok olasz válogatott egyik legjobbja, Leonardo Spinazzola. A Lokinak is lesznek hiányzói, mint például a szerdán műtött Pávkovics Bence, a 24 éves védő részleges Achilles-ín-szakadással bajlódott, s a madridi orvos, dr. Niek van Dijk az operációt javasolta neki. A műtét szerdán volt Finnországban, Turkuban, a játékost dr. Lasse Lempainen operálta. A finn sztárorvos többek között David Beckhamet, Marco van Bastent, Josep Guardiolát, Paul Pogbát és nemrég Leonardo Spinazzolát is műtötte.

Kérdésünkre Tőzsér Dániel megerősítette, a Lokinak egyetlen fillérjébe sem kerül az Olaszországban rendezendő felkészülési mérkőzés.


„Hegedüs Gábornak és olasz kapcsolatainak köszönhetjük ezt a nagyszerű mérkőzést – mondta a Debreceni VSC sportigazgatója. – Hosszas tárgyalások előzték meg a megállapodást, s természetesen José Mourinho, a Roma vezetőedzője mondta ki a végső szót. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy megmérkőzhetünk a háromszoros olasz bajnokkal. Tisztában vagyunk vele, hogy a Roma magasabb szintet képvisel, mégis úgy hisszük, hasznunkra válhat a találkozó. A tárgyalások során is azt tapasztaltuk, a rómaiaknak sem közömbös a meccs, igaz, ők a felkészülés más stádiumában tartanak, míg nekünk bajnoki főpróbának felel meg a találkozó. Fiatalabb játékosaink testközelből tapasztalhatják, mit is jelent a nemzetközi szint. Külön öröm, hogy a mérkőzést a televíziós közvetítés jóvoltából szurkolóink, szimpatizánsaink s a labdarúgás iránt érdeklődők is láthatják.”

Különleges edzőmérkőzést játszik vasárnap Olaszországban a hétszeres magyar bajnok Debreceni VSC, hiszen még sohasem találkozott a háromszoros olasz bajnok AS Romával. Nos, most sor kerül az összecsapásra az olasz fővárostól 76 kilométerre délre fekvő kisvárosban, Frosinonéban. Az egy hónapja edzésbe álló DVSC-nek a José Mourinho edzette AS Roma elleni találkozó lesz a főpróbája a július 31-i, Honvéd elleni bajnoki rajtra. A Loki szombat dél­előtt kel útra, repülővel utazik Rómába, majd délután a találkozó helyszínén átmozgató edzést vezényel a szakmai stáb. Mint azt Tőzsér Dánieltől, a DVSC sport­igazgatójától megtudtuk, 18 tagú kerettel utazik a csapat, s a vezetőség is elkíséri az együttest.

A labdarúgó NB I-be frissen feljutó Debreceni VSC életében történelmi pillanat következik vasárnap , hiszen még sohasem játszott a Serie A-ban szereplő AS Romával, amelyet a portugál José Mourinho irányít. A felkészülési mérkőzést mindenki tűkön ülve várja a DVSC háza táján: a sportigazgató Tőzsér Dániel, és csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs is hangsúlyozta a meccs fontosságát.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ AS ROMA–DVSC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik