Felkészülés: Rivaldo fia duplázott a Kecskemét ellen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 18:09
null
A Kecskemét 3–1-re kikapott (Fotó: Facebook/Kecskeméti TE)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Vasas 1–1-es döntetlent játszott az azeri Neftcivel, míg a Kecskemét 3–1-es vereséget szenvedett a román Universitatea Craiovától.

 

A Vasas az idei első felkészülési meccsét vívta, az ellenfél az azeri Neftci volt. A baki csapat szerezte meg a vezetést az első félidőben. A 24. percben Kenneth Sayef hatalmas gólt lőtt 20 méterről. A 67. percben Zimonyi Dávid egyenlített – 1–1 lett a végeredmény.

A döntetlen értékes eredmény Kondás Elemér együttesének, hiszen a kilencszeres bajnok és hatszoros kupagyőztes Neftci 2021-ben bajnoki második volt, így az Európa-konferencialigában is indult.

A Kecskemét és az Universitatea Craiova találkozójának első félidejében nem esett gólt, de második félidő elején hét perc alatt három is született

Ante Roguljic 48. perces góljára Hadaró Valentin válaszolt két perccel később, majd az 55. percben jött Rivaldinho, a legendás brazil aranylabdás Rivaldo fia, és ismét megszerezte a vezetést a román együttesnek. Pár perccel a vége előtt Rivaldinho ismét betalált, így a Craiova 3–1-re megnyerte a mérkőzést.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
VASAS–NEFTI BAKI (azeri) 1–1
(0–1)
VASAS, 1. félidő: Dombó – Baráth B., Hegedűs J., Iyinbor – Szivacski, Berecz, Márkvárt, Cipf – Ihrig-Farkas, Novothny, Radó. 2. félidő: Uram – Ódor, Litauszki, Otigba, Deutsch L. – Pátkai – Sztojka, Hidi, Hinora – Szalai J., Zimonyi
G: Zimonyi, ill. Sayef

Kecskeméti TE–Universitatea Craiova (román) 1–3 (0–0)
KTE (kezdőcsapat): Varga Á. – Bodor, Polyák, Vágó, Buna, Hadaró – Hatvani, Nikitscher, Horváth – Győri B., Gréczi
G: Hadaró, ill. Roguljic, Rivaldinho (2)

VASAS FC – Féltucatnyi edzőmeccs a tervben

Az angyalföldiek január 2-án álltak újra edzésbe, majd 7-én utaztak edzőtáborba, s 18-áig készülnek Törökországban. Az NB I-es sereghajtó egyelőre Hegedűs Jánost szerződtette, a védő Diósgyőrből érkezett. A keretben akadtak sérültek, Vida Máté bal lábában elszakadt az elülső keresztszalag az egyik edzésen, a középpályás már túl van a műtéten, ebben az idényben már biztosan nem léphet pályára, az ősszel öt bajnoki gólig jutó Holender Filip a combjával, Feczesin Róbert a térdével, míg Silye Erik a vádlijával bajlódott. A bajnokin legutóbb október elsején pályára lépő középpályás, Pátkai Máté is felépült már, és csatlakozott a társaihoz. Hogy a pestiek nem unatkoznak a felkészülés során, arra bizonyíték, hogy a klub hat edzőmeccset is lekötött, ebből ötöt Törökországban, egyet pedig idehaza játszik.

A csapat felkészülési programja
Január 10.:
Vasas–Neftci Baku (azeri) 1–1
Január 14.: Vasas–FK Novi Pazar (szerb)
Január 14.: Vasas–Ceské Budejovice (cseh)
Január 17.: Vasas–Austria Wien (osztrák)
Január 17.: Vasas–FC Baník Ostrava (cseh)
Január 21.: Vasas–Gyirmót FC Győr

KECSKEMÉTI TE – Belekben hangolhat az újonc

Már a múlt év végén edzésbe állt a Kecskeméti TE, s rövid pihenő után január 2-án folytatódott a felkészülés, kedden 13 órakor az NB II-es Békéscsaba Előre FC-vel csap össze hazai környezetben. A meccset követően csomagolás, majd szerdán indul az együttes a törökországi Belekbe, ahol tíz napon át gyakorol. A tervek szerint négy felkészülési meccs szerepel az edzésekkel sűrített programban. A visszatérés után hazai környezetben folytatódik a munka, majd január 29-én 17.30-kor a Mol Fehérvár ellen folytatódik a bajnokság.

A csapat felkészülési programja
Január 3., 13.00:
KTE–Békéscsaba Előre 4–2
Belek (Törökország)
Január 6.: KTE–Magdeburg (német) 1–4
Január 10.: KTE–Rapid Bucuresti (román) 1–3
Január 10.: KTE–Universitatea Craiova (román) 1–3
Január 13.: KTE–Teplice (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik