Felkészülés: a próbajátékos betalált, de kikapott az Újpest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.30. 20:12
A labdarúgó NB I következő idényére készülő Újpest felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett az osztrák élvonal újoncától, a LASK Linztől. A lila-fehérek gólját a próbajátékon szereplő Filip Vorotovics szerezte.

A harmadik nyári felkészülési mérkőzését játszó Újpestnél a nyári igazolások közül Filip Pajovics, Litauszki Róbert, Tischler Patrik, Obinna Nwobodo, Nagy Dániel és a két nappal ezelőtt szerződtetett Branko Pauljevics is bekerült a kezdőcsapatba, míg Simon Krisztián, Novothny Soma, Mijusko Bojovics, Németh Gergő és a montenegrói próbajátékos, Filip Vorotovics a kispadon kapott helyet.a két nappal ezelőtt szerződtetett Branko Pauljevics is bekerült a kezdőcsapatba, míg Simon Krisztián, Novothny Soma, Mijusko Bojovics, Németh Gergő és a montenegrói próbajátékos, Filip Vorotovics a kispadon kapott helyet.

A LASK Linz az előző szezonban 17 pontos előnnyel megnyerte az osztrák másodosztályú bajnokságot, így az új idényben már az élvonalban szerepelhet.

A szünetben az osztrákok álltak jobban, akik az első félidő közepén Maximilian Ullmann révén szerezték meg a vezetést. Az újpestiek válaszára egészen a 89. percig kellett várni, amikor a csereként beálló Vorotovics révén egyenlítettek a lila-fehérek.

Úgy tűnt, ezzel a találattal az Újpest döntetlenre menti a meccset, ám a 94. percben szabadrúgáshoz jutott a LASK Linz, a brazil Alan Carius pedig 20 méterről a kapu jobb oldalába csavarta a labdát.

„A mérkőzés folyamán láttam jó és rossz dolgokat is. Néhány momentumunk szépen sikerült, voltak szépen felépített támadásaink. Messze vagyunk még attól a formától és játéktól, amit elképzeltünk magunknak az előttünk álló idényben. Még pár játékos hiányzik a keretből, de bízom benne, hogy amikor a frissítési időszak végére érünk, sokkal jobban játszunk majd” – mondta a klub hivatalos honlapjának Nebojsa Vignjevics vezetőedző.

Az Újpest a harmadik nyári felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el, korábban az osztrák másodosztályú Riedet legyőzte, míg a ciprusi Apollon Limassoltól három góllal kikapott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LASK Linz (osztrák)–Újpest FC 2–1 (1–0)
G:
Ullmann (23.), Alan Carius (95.), ill. Vorotovics (89.)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Nagy Dániel (Würzburger Kickers – Németország), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Filip Pajovics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Branko Pauljevics (szerb, Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Mezőkövesd), Simon Krisztián (1860 München – Németország, szabadon igazolhatóként), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Hajnal Balázs, Németh Árpád, Németh Kristóf
Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Hadaró Valentin (Kaposvár, próbajáték), Iszlai Bence (Haladás), Filip Vorotovics (montenegrói, Olimpija Ljubljana – Szlovénia)
Távozók: Nemanja Andrics (szerb, Balmazújváros), Balajcza Szabolcs (Siófok, szabadon igazolhatóként), Balogh Balázs (Puskás Akadémia), Jonathan Heris (belga, Puskás Akadémia), Nagy Gábor (ZTE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Enisz Bardi (macedón, Heerenveen – Hollandia, Levante – Spanyolország, Dortmund és VfB Stuttgart – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton), Souleymane Diarra (mali, Sint-Truiden – Belgium), Lázok János (Kisvárda, szabadon igazolható)

AZ ÚJPEST NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 12.
Edzőtábor:
június 21. – július 1., Aigen im Mühlkreis (Ausztria)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 24., Prambachkirchen: Újpest–SV Ried (osztrák II.) 1–0 (Novothny)
Június 27., Freistadt: Újpest–Apollon Limassol (ciprusi) 1–4 (Novothny)
Június 30.: LASK Linz (osztrák)–Újpest 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik