Felkészülés: a Paks újra nyert, az Újpest ikszelt a Szentlőrinccel

Vágólapra másolva!
2022.07.23. 20:05
null
A zöld mezes paksiak két góllal nyertek a PMFC ellen (Fotó: Kurdi József/pmfc.hu)
A labdarúgó NB I rajtjára készülő Kecskemét és Paks legyőzte NB II-es ellenfelét szombat este – a KTE 3–0-ra verte meg a Szegedet, a tolnai gárda 2–0-ra a PMFC-t –, míg az Újpest 1–1-es döntetlenre végzett a szintén másodosztályú Szentlőrinc ellen. A Vasas bajnoki főpróbája vereséggel zárult, a DVTK 1–0-ra győzött Angyalföldön.

 

A paksiak – akik délelőtt a Kozármislenyt 2–1-re legyőzték – a második félidőben gyors egymásutánban szerzett két góllal fektették két vállra a PMFC-t. Waltner Róbert vezetőedző így értékelt a klubhonlapnak: „Nagyon tetszett ez a találkozónk is. Jól néztünk ki mind a támadásban, mind a védekezésben. Rúgtunk két szép gólt, adódott még számos helyzetünk, lehetőségünk, ellenfelünk pedig nem tudta veszélyeztetni a kapunkat. Kifejezetten elégedett vagyok, és bizakodva várom a bajnoki rajtot.”

Az Újpest hamar fölénybe került a Szentlőrinc ellen, de sokáig nem tudott gólhelyzetet kialakítani. Az első félidő hajrájában aztán már igen, Miroszlav Bjelos lövését védte a vendégek kapusa, Matija Ljujics bombáját pedig a két kapufa „hárította”. A fordulás után Bjelos is eltalálta a kapufát, viszont a ritka vendégtámadások egyike tizenegyest hozott, amelyet Rétyi Róbert magabiztosan értékesített. Gyors újpesti akció végén Katona Mátyás egyenlített a 69. percben, újabb gól nem született, 1–1-re végeztek a felek a Megyeri úton.

Kecskeméten az első félidőben nem született gól, aztán az 55. percben Banó-Szabó Bence mintegy 22 méterről a bal alsóba talált. Tíz perccel később a szegedi kapus labdaeladása után Tóth Barna játszott Mihajlo Meszhihez, aki 19 méterről a jobb alsóba gurított. A hajrában Tóth Barna fejessel állította be a végeredményt, 3–0-ra nyertek a hazaiak.

„Ebben a kánikulában nagyon megterhelő volt a mérkőzés, nem könnyű ilyenkor ezt a játékot játszani. Ez meg is látszott időnként a két csapat játékán, de összességében jó szellemben futballoztunk végig. Voltak a mérkőzésnek olyan részei, amikor nem a megbeszéltek szerint játszottunk, de mindig van hova fejlődni, ezt próbáljuk javítani. A hozzáállás tetszett, akkor is, ha a Szeged tudott nehéz pillanatokat okozni. Ezekre jól tudtunk reagálni. Még mindig úgy látom, hogy csiszolni kell a csapatjátékot, szoknia kell az új játékosoknak is a taktikai elemeket, de amit ma beletettek ebbe a meccsbe a srácok, az megfelelő volt. Még mindig nem vagyunk készen, a következő héten is sok munka vár ránk. Szeretnénk a rajtra olyan állapotba kerülni, hogy sikerrel vegyük az első meccset” – értékelt Szabó István vezetőedző a kecskeméti klubhonlapnak.

A Vasas korán hátrányba került a vendég diósgyőriek ellen: a 17. percben Bertus Lajos ugratta ki Eppel Mártont, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A DVTK gólszerzőjét nem sokkal később lecserélték sérülés miatt (a combját fájlalta), és hasonló okból hagyta el a játékteret a hazaiak támadója, Novothny Soma is – már a második félidő elején. A hajrában újabb nagy lehetőség nyílt a DVTK előtt, Lukács Dániel tizenegyest harcolt ki Otigba Kennethtel szemben, a sértett a bal alsó sarkot célozta meg a pontról, Jova Levente védte a lövését. Az angyalföldiek előtt adódott egyenlítési lehetőség a végjátékban, Berecz Zsombor lövése azonban kevéssel elkerülte a kaput.

A Honvéd péntek este az ETO FC Győrrel játszott felkészülési mérkőzést (1–0); az akkor nem vagy keveset játszók szombat délelőtt a kispestiek akadémistái ellen léptek pályára, és 3–1-re győztek.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
VASAS FC–DIÓSGYŐRI VTK 0–1 (0–1)

Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött
VASAS: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye (Faragó) – Berecz, Pátkai (Szilágyi Sz.), Vida M. (Márkvárt) – Radó, Novothny (Feczesin), Cipf
DVTK: Póser (Danilovics) – Farkas D., Szatmári Cs., Hegedűs J., Csirmaz – Holdampf, Bényei Á. – Könyves (Vajda B.), Bertus (Oláh B.), Lukács D. – Eppel (Jurek, Papp M.)
G: Eppel (17.)

PAKSI FC–PÉCSI MFC 2–0 (0–0)
Paks
PAKSI FC:
Nagy G. – Vas G. (Heisler), Kinyik, Kádár, Szabó J. – Windecker, Balogh B., Bőle – Haraszti, Szabó B., Varga B.
PMFC: Helesfay – Mayer (Svedjuk), Rácz L., Katona L., Hadaró (Marques-Airosa) – Terbe, Nikitscher – Grabant (Kövesdi), Makrai (Tihanyi), Harsányi I. – Tóth-Gábor
G: Bőle (74.), Haraszti (76.)

KECSKEMÉTI TE–SZEGED-CSANÁD GA 3–0 (0–0)
Kecskemét, zárt kapuk mögött
KTE: Varga B. – Sági, Szabó A., Belényesi, Szalai G., Grünvald – Katona B., Szuhodovszki, Vágó – Tóth B., Djuranovics. Csereként pályára lépett: Nagy K., Banó-Szabó, Szabó L., Meszhi, Pejovics, Buna
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Ódor, Vári, Temesvári, Kővári – Dobos, Simon Á., Farkas A., Gajdos – Szakály D., Bíró B. Csereként pályára lépett: Takács J., Tóth B., Gera N., Gréczi, Daru, Haruna, Micsinai, Bitó, Könczey, Markovics, Beronja, Busa
G: Banó-Szabó (55.), Meszhi (65.), Tóth B. (83.)

ÚJPEST FC–SZENTLŐRINC SE 1–1 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion
ÚJPEST FC:
Banai – Pauljevics (Kastrati), Diaby, Kuusk, Antonov – Onovo (Szabó B.), Boumal (Mack), Ljujics – Katona M. (Radosevics), Bjelos, Simon K. (Yahaya)
G: Katona M. (69.), ill. Rétyi (50. – 11-esből)

BUDAPEST HONVÉD FC–BUDAPEST HONVÉD II 3–1 (2–1)
Bozsik-stadion
HONVÉD:
Tujvel – Doka, Lovric, Klemenz, Kerezsi – Eördögh, Gomis, Keresztes – Jónsson, B. Traoré, Kocsis D.
HONVÉD-MFA II: Dúzs (Schrankó, Molnár M.) – Szabó (Zsigmond), Kocsis G. (Mihály B.), Kárász (Gincsai), Polyák (Nagy Z.), Feledy (Kulbachuk), Benczenleitner (Benkő), Polák (Kozma), Krajcsovics (Szamosi Á.), Pukhtieiev (Tarcson), Németh B. (Fábiánkovits)
G: Eördögh (31.), B. Traoré (36.), Jónsson (61.), ill. Szabó T. (25.)
Forrás: honvedfc.hu

Zalaegerszegi TE–Milan (olasz) 3–2 (Meshack 2., Mocsi 24., Tajti 27., ill. Giroud 30. – 11-esből, Krunic 86.)

Korábban
Soroksár SC (NB II)–Vasas FC 1–2 (Vági 86., ill. Zimonyi 19., Géresi 54.)
Paksi FC–Kozármisleny (NB II) 2–1 (Nagy R. 22. – 11-esből, Kocsis 24., ill. Bartha 9.)
Debreceni VSCNyíregyháza Spartacus 1–0 (Dorian Babunszki 62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik