A Paks fordított, majd nyert Dunaszerdahelyen (Fotó: Lelkes Ernő)

 

A hőmérő higanyszála nagyon közel volt negyvenhez, de a versenynaptár nem enged.

A Dunaszerdahelyre a jövő héten már a Cliftonville elleni Európa-konferencialiga-meccs vár, így a Paks elleni találkozó volt a sárga-kékek főpróbája. A vendégeknél a legnagyobb tapsot a dunaszerdahelyi közönség kedvence, Böde Dániel kapta, aki napra pontosan négy éve ezelőtt a Ferencváros mezében játszott a MOL Arénában. Azt a mérkőzést 8400 szurkoló látta, a nagy kánikulában csak 1147-en látogattak ki a főpróbára.

Nagyon jól kezdet a hazai csapat: az 58. másodpercben Krsztovics még közelről mellé fejelt, de a 6. percben gyors támadás végén Veselovsky megszerezte a vezetést a sárga-kékeknek. A későbbiekben Szánthó Regő két lövést is bemutatott – az elsőt a gólvonalról mentették a vendégek, majd Rácznak kellett bravúrral védenie a győri játékos erős löketét.

A tikkasztó hőség miatt – negyven perc játék után – a hazaiak gambiai játékosa, Sainey Njie a földre rogyott. Feszült pillanatok következtek, a dehidratált játékost hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították.

A második félidőre Waltner Róbert kicserélte az egész csapatot, és a tolnaiak megfordították a találkozót. Előbb Szabó János egyenlített, majd bal oldali beadás után Böde talált közelről a kapuba, a végén pedig Martin Rymarenko hibája után Szabó Bálint volt eredményes.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
DAC
–PAKSI FC 1–3 (1–0)
Dunaszerdahely, 1147
néző
DAC:
Veszelinov – Blackman (Rymarenko), Kruzliak, Brunetti (Muhamedbegovic), Davis (Nicolaescu) – Njie (Kácer) – Szánthó (Hahn), Dimun (Nebyla), Veselovsky (Balogh N.), Cikaniks (Andzouana) – Krsztovics (Andrezinho)
PAKS, 1. félidő:
Rácz G. – Vas, Kinyik, Szekszárdi, Debreceni – Gyurkits, Nagy R., Kesztyűs, Sajbán Máté – Varga B., Kocsis B. 2. félidő: Nagy G. – Kovács N., Lenzsér, Szélpál, Szabó J. – Papp K., Windecker, Balogh B., Haraszti – Böde, Szabó B.
Gólszerző:
Veselovsky, ill. Szabó J., Böde, Szabó B.
MESTERMÉRLEG
Adrian Gula:
– Tanulságos meccs volt. A második félidőben bebizonyította az ellenfél, hogy nagyon gólerős. Kihasználta a hibáinkat. Már az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset, de több helyzetet is elpuskáztunk.
Waltner Róbert: – Örülök ennek a győzelemnek. Edzőmeccs volt, de az eredmény ilyenkor is számít. Elégedett vagyok az eredménnyel. Az első félidő annyira nem tetszett, védekezésben jócskán volt problémánk. Nagy fölényben játszott az ellenfél. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, háromszor is betaláltunk. Igaz, az ellenfélnek is voltak lehetőségei. A DAC jó csapat, előbbre tart mint, mi. Frissességben biztos, a játékosaink fáradtabban mozogtak, ennek ellenére győztünk. Messzemenő következményeket nem lehet levonni. Ádám Martin kilencvenkilenc százalék, hogy távozni fog. Sajnos nem számíthatok rá. Azonban egy ilyen kiváló teljesítmény után meg is érdemli, hogy kipróbálja magát külföldön.