Felkészülés: a Kisvárda döntetlent játszott Lovrencsicsékkel

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 12:38
null
Lovrencsics Gergő is pályára lépett – sőt, gólpasszt is adott – a Kisvárda ellen (Fotó: <a href="https://kisvardafc.hu/hir/vezetunk/5452" target="_blank">kisvardafc.hu</a>)
A labdarúgó NB I mögöttünk hagyott idényének ezüstérmese, a Kisvárda Master-Good 1–1-es döntetlent játszott a 44-szeres magyar válogatott Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató horvát Hajduk Split elleni felkészülési mérkőzésen Ausztriában.  


Az első félidőben a Kisvárda játszott mezőnyfölényben, s a 30. percben Mesanovic közeli lövésével meg is szerezte a vezetést. A második játékrészben aztán mindössze öt perc kellett a Hajduknak az egyenlítéshez: Lovrencsics beadását Kacaniklic váltotta gólra. A meccs további részét a helyzeteken kívül a Hajduk-ultrák által pályára dobott füstbombák is „színesítették”, majd a 88. percben tizenegyeshez jutottak a horvátok, de Odincov védett, így döntetlennel zárult a felkészülési mérkőzés. 1–1

A Kisvárda nyári igazolásai közül a Riga FC-től távozó Milos Vranjanin kezdőként 69 percet töltött a pályán, a Gyirmóttól szerződtetett Széles Imre a szünetben állt be csereként, míg a bemutatásával nagy port kavaró Dominik Kovacic nem lépett pályára – a horvát játékos eddigi klubja, a romániai Universitatea Craiova pénteken bepanaszolta a Kisvárdát a FIFA-nál, mivel azt állítja, Kovacicnak 2024-ig élő szerződése van.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE

Kisvárda Master Good–Hajduk Split (horvát) 1–1 (1–0)
Ausztria, Bad Bumau, 300 néző.
Kisvárda:
Odincov – Peteleu (Hej, 69.), Kravcsenko (Széles, a szünetben), Vranjanin (Szőr, 69.), Leoni – Melnik (Lucas, a szünetben), Karabeljov (Szimovics, 69.) – Navrátil (Asani, a szünetben), Makowski (Ötvös, a szünetben), Camaj (Nagy M. K., 69.) – Mesanovic (Czérna, 80.). Vezetőedző: Török László
Hajduk Split: Subasic (Sentic) – Cubelic, Colina, Vukovic, Lovrencsics, Simic, Dimitrov, Atanaszov, Bliuk, Mlakar, Saric. Vezetőedző: Valdar Dambrauskas
Gólszerzők: Mesanovic (30.), ill. Kacaniklic (50.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:
Dominik Kovacic (horvát, Universitatea Craiova – Románia, szabadon igazolhatóként), Széles Imre (Gyirmót FC Győr), Milos Vranjanin (szerb, Riga FC – Lettország)
Kölcsönbe érkezők: Hindrich Ottó (romániai, CFR – Románia)
Kölcsönből visszatérhet: Lucas (Lucas Marcolini Dantas Bertucci, brazil-magyar, Diósgyőri VTK)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Králik Péter

Kiszemeltek:
Távozók: Gosztonyi András (lejárt a szerződése), Dombó Dávid (Vasas – szabadon igazolhatóként), Claudiu Bumba (román, Mol Fehérvár – szabadon igazolható), Lazar Csirkovics (szerb, lejárt a szerződése), Herdi Prenga (albán, lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –


KÉSŐBB
18.30: Slaven Belupo (horvát)–ZTE FC

További szombati felkészülési mérkőzések
Debreceni VSC–Sényő FC 8–0
Mezőkövesd Zsóry FC–Vasas FC 1–1
MTK (NB II)–Újpest FC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik