Felkészülés: a DVSC legyőzte a Hannovert; a Fehérvár kikapott az Eszéktől

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.14. 15:02
null
Dzsudzsák gólja döntött a Hannover ellen (Fotó: Facebook/DVSC)
A labdarúgó NB I-ben szereplő csapatok közül többen is felkészülési mérkőzést játszottak szombaton délután – a Debrecen 2–1-re legyőzte a Hannovert, a Vasas 3–2-re nyert a Ceské Budejovice ellen, majd 1–1-et játszott a Novi Pazarra. A Kisvárda is ötgólos meccsen múlta felül a Stal Mielecet. A Mol Fehérvár az NK Osijektől, a Paks az FK Vojvodinától szenvedett vereséget.

A Hannover a 27. percben egy eladott labdából indult meg, Louis Schaub ziccerbe került, s nem is rontott. A német csapat mezőnyfölényben játszott az első félidőben, de a szünetig nem született újabb gól.

A fordulást követően összeszedte magát a DVSC, az 59. percben pedig össze is jött az egyenlítés. Szécsi Márk cselezett jól a jobb oldalon, visszagurítása után 14 méterről Christian Manrique lőtt a jobb alsó sarokba. Hat perccel később Dzsudzsák Balázs szerzett labdát a Hannover térfelén, majd a tizenhatos vonaláról higgadtan lőtt a kapuba. A hátralévő 25 percet kihúzta a Loki, így 2–1-re meg is nyerte az összecsapást.

Sokáig gól nélküli döntetlenre állt a Mol Fehérvár FC és az NK Osijek felkészülési mérkőzése, ám a 77. percben csak bevitte a győztes találatot az eszéki együttes – egy szöglet után Ramón Mierez fejjel vette be a fehérvári kaput.

Gólokban gazdag mérkőzést játszott a Kisvárdal a Stal Mieleccel. Jasmin Mesanovic kétszer is eredményes volt, 2–2-nél pedig egy öngólnak köszönhetően a győzelmet is kikaparta a szabolcsi gárda.

A Vasas Litauszki góljával 1–0-ra vezetett a félidőben a Ceské Budejovice ellen. A második játékrészben Zimonyi és Feczesin is betalált, s a csehek is két gólt szereztek – 3–2-es angyalföldi sikerrel ért véget a meccs.

 

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
MOL FEHÉRVÁR FC–NK OSIJEK (Eszék, horvát) 0–1
Umag.

FEHÉRVÁR, 1. félidő: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Heister – Christensen, Kovács B. – Kastrati, Dárdai P., Funsho – Szabó L.
FEHÉRVÁR 2. félidő: Kovács D. – Bese, Serafimov, Kojnok, Hangya – Pokorny, Pető – Menyhárt, Houri, Schön – Kodro.

VASAS–CESKÉ BUDEJOVICE (cseh) 3–2
Belek.
VASAS:
Jova – Szivacski, Litauszki (Ihrig-Farkas), Otigba, Hidi, Ódor – Hinora, Pátkai, Sztojka (Rab B.), Zimonyi (Géresi)– Szalai J. (Feczesin)
Gólszerző: Litauszki (19.), Zimonyi (69.), Feczesin (72.), ill. Colic (71.), Potocni (84.)

PAKSI FC–FK VOJVODINA (Újvidék, szerb) 1–2
Belek.
PAKSI FC:
Nagy G. – Osváth, Kinyik, Kádár, Szabó J. – Papp, Windecker, Bőle – Sajbán, Szabó B., Varga B.
Gólszerző: Varga B. (33.) ill. Kabics (7.), Miletics (27.)

DEBRECENI VSC–HANNOVER (német, II.) 2–1
Belek.
DEBRECENI VSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Deslandes, Ferenczi – Manrique, Baráth P. – Szécsi, Dzsudzsák, Sós – Dorian Babunski. Cserék: Gróf, Erdélyi, Lagator, Bévárdi, Varga J., Dieye, Loncsar, Bódi.
Gólszerző:Manrique (59.), Dzsudzsák (65.), ill. Schaub (27.)

KISVÁRDA–STAL MIELEC (lengyel) 3–2
Lara.
KISVÁRDA:
Hindrich (Odincov, 68.) – Hej, Kravcsenko (Széles I., a szünetben), Jovicic (Vranjanin, 68.), Leoni (Lucas, 68.) – Melnik, Ötvös (Karabeljov, a szünetben) – Navrátil (Czérna, 68.), Makowski (Szpaszics, 68.), Camaj (Vida K., 68.) – Mesanovic (Ilievszki, 68.).
Gólszerző: Mesanovic (20., 25.), Wyparlo (86. – öngól) ill. Ciepiela (23., 25.)

VASAS–NOVI PAZAR (szerb) 1–1
Belek.

Vasas: Uram – Hosszú (Hidi M., 55.), Baráth, Hegedűs, Iyinbor, Deutsch – Berecz, Márkvárt – Cipf (Kapornai, 73.), Novothny (Holender, 67.), Radó (Szilágyi, 73.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Radó (59. – 11-esből), ill. Sztanoljovics (53.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik