Fehérvár: Nikolics kijelentette, a Vidiből szeretne visszavonulni

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.07. 15:42
null
Nikolics Nemanja legfőbb célja, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen a Fehérvárral (Fotó: <a href="https://www.molfehervarfc.hu//index.php" target="_blank">molfehervarfc.hu</a>)
Nikolics Nemanja, a Mol Fehérvár FC frissen igazolt válogatott labdarúgója ott szeretné folytatni, ahol négy és fél évvel ezelőtt abbahagyta.

A 32 éves csatár a pénteki sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: boldog, hogy ismét Székesfehérváron játszhat, tele van bizonyítási vággyal. Mint mondta, nincs sok ideje felvenni a ritmust, mert megy a bajnokság, így rögtön bizonyítani kell. Megjegyezte, szombaton a Mezőkövesd elleni találkozón is szeretne pályára lépni, Joan Carrillo vezetőedző döntésén múlik, hogy mennyi játékpercet kap.

Kérdésre közölte: bajnoki címeket és Magyar Kupát szeretne nyerni a Fehérvárral, utóbbi még nem jött össze neki a gárdával. Legnagyobb álmának a Bajnokok Ligája-szereplést tartja, ami egyszer már megadatott neki a Legia Warszawa színeiben.

Nikolics Nemanja hangsúlyozta, két és fél éves szerződést kötött, de ennél hosszabb távra tervez Székesfehérváron, mert onnan szeretne visszavonulni. Még 24 gól hiányzik neki ahhoz, hogy a klub történetének legjobb góllövője legyen, ezt is célként tűzte ki maga elé.

A magyar válogatottság lemondásával kapcsolatban kijelentette: nehéz döntést hozott korábban, amelyen azóta sem változtatott.

NIKOLICS ELSŐ EDZÉSE A VIDINÉL A VISSZATÉRÉSE ÓTA


Forrás: Mol Fehérvár FC

Kovács Zoltán sportigazgató kiemelte, Nikolics átigazolásával sikeresebbek lehetnek, mint az elmúlt években. Szerinte a csatár jó fizikai állapotban van, de kilencven percre még nem áll készen. Kérdésre közölte, hogy távozó várhatóan nem lesz a Fehérvárnál, de akad még kiszemelt, akinek az átigazolásán dolgoznak.

A Mol Fehérvár FC csütörtökön jelentette be, hogy négy és fél év külföldi játék után visszatért labdarúgócsapatába Nikolics.

A délvidéki születésű, 27-szeres magyar válogatott csatár először 2010-ben, Kaposvárról igazolt Székesfehérvárra, ahol öt és fél éven át meghatározó tagja volt az együttesnek. Két bajnoki címet, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a csapattal, és háromszor az NB I gólkirálya volt. Ezután a lengyel Legia Warszawában futballozott 2015-ben és 2016-ban, majd aláírt az egyesült államokbeli Chicago Fire csapatához, ahonnan tavaly, a szezon végén távozott.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÁGATLANUL


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik