Fehérvár: Én azt javasoltam, maradjon Huszti Szabolcs a kispadon – Juhász

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 15:07
null
A Fehérvár online sajtóbeszélgetést tartott, Juhász Roland válaszolt a kérdésekre (Fotó: Mol Fehérvár FC)
Sajtóbeszélgetést tartott a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC, amelyen Juhász Roland sportigazgató válaszolt az újságírók kérdéseire.


– Mennyire volt nehéz döntés, hogy Huszti Szabolcs maradjon a vezetőedző? Egyáltalán: ki dönt a klubnál ilyen kérdésekben?
– A legtöbb helyen ez általában nem egyszemélyi döntés – mondta Juhász Roland, a Mol Fehérvár FC 39 éves sportigazgatója. – Számomra nagyon meggyőző volt látni azt a munkát minden nap, amelyet az edzői stáb elvégzett, és jó volt látni a mérkőzéseken visszaköszönni olyan dolgokat, amelyeket a csapat gyakorolt. Ezért is azon a véleményen voltam, hogy maradjon ez a felállás, a felkészülést a tavaszra ez a stáb kezdje el, és hiszek abban, hogy együtt sikeresek leszünk.

– Közismert a barátsága Huszti Szabolccsal, nem kényelmetlen, amikor ilyen kapcsolatból a munkahelyen alá-fölé rendeltségi viszony válik?
– Nem, mert a mi barátságunk soha nem abból állt, hogy bólogattunk arra, amit a másik mond. Éppenséggel az erősítette barátsággá az ismeretségünket, hogy mindig is tudtuk ütköztetni a véleményünket, mindig őszintén elmondtuk egymásnak, mit gondolunk, de az nem lehetett probléma soha közöttünk, hogy nem értünk valamiben egyet, másképp látunk dolgokat. Nem azért ő az edző, mert én kedvelem őt, hanem azért állok ki mellette, mert hiszek abban, hogy vele ez a csapat jobb lesz és elindulunk felfelé. Ez a Mol Fehérvár FC, még mindig vonzó klub, naponta kopogtatnak edzők, menedzserek, jönnek az ajánlatok, de én azt javasoltam: maradjon Huszti Szabolcs a kispadon.

– Aki nagyon markáns véleményeket fogalmazott meg a Vidi bajnoki meccsei után, elég csak arra utalni, hogy Újpesten kifogásolta Loic Nego hozzáállását. Hallani arról, hogy a keret átalakításra szorul, van a kettő között összefüggés?
– Nem gondoltam, hogy az említett nyilatkozatok arról szólnak, hogy Szabi nekem üzenget. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, sokat beszélünk arról, hol, milyen posztokon tervezzük átalakítani a keretet. A személyes véleményem az, hogy nagyon is jó, ha egy edzőnek a mérkőzés után van mondanivalója, van véleménye, és van bátorsága azt őszintén el is mondani. Az fontos, hogy az észrevételeit az öltözőben is megossza a játékosokkal, adott esetben akár négyszemközt Loic Negóval, de azok a szavak nekem azt jelentették: tiszta lappal indul mindenki, de csak mert valaki válogatott játékos, esetleg régóta a klub tagja, vagy akár mindkettő, az nem jelenti azt, hogy nem a kifogástalan hozzáállást és a maximális teljesítményt várjuk el tőle. Tudjuk, hogy a keretet át kell alakítanunk, és ez hosszú folyamat. Fontos része lehet, hogy több játékosnak a jövő nyáron lejár a szerződése. A háttérben nyilván dolgozunk, keressük azokat a játékosokat, akikkel erősebb lehet a csapatunk.

– Lapunk beszámolt arról, hogy Szappanos Péterrel tárgyalnak, mi a helyzet vele kapcsolatban?
– Minden poszton szeretnénk versenyhelyzetet, ide tartoznak a kapusok is, Péter olyan egyéniség, akit szerintem a legtöbb magyar klub szívesen látna a soraiban. Nagyon sok mindent olvastam róla és a klubunkról, ezek közül nekem is voltak újdonságok, konkrétumokról nyilván nem szeretnék beszélni. Azt elmondhatom, hogy nagyon erős tengelyt szeretnénk kialakítani, belső védőkre is szükség van, középpályán láthatóan kevesen vagyunk, szóval, keressük a lehetőségeket.

– Mi lesz Budu Zivzivadzéval?
– Tárgyaltunk vele és a menedzserével, remélem, lesz olyan megoldás, amely mindkét félnek megfelelő. A fegyelmi vétség, amelyet elkövetett az Újpest elleni mérkőzés után, számomra sem volt elfogadható, ha sikerül megegyeznünk, télen már máshol folytatja a pályafutását.

– És mi a helyzet önnel? Erre a feladatkörre vágyott?
– Voltam játékos, aztán edzői stáb tagja is, Óbudán, a III. Kerületnél már sportvezetőként is kipróbálhattam magam, és minden oldalról másképp látja az ember a dolgokat. Folyamatosan végzem az edzői iskolát, nem kizárt, hogy valamikor a jövőben vezetőedzőként is kipróbálom magam, de igen: sportigazgató szerettem volna lenni. Azt gondolom, a pályafutásom alatt megszerzett tapasztalataimat, a kiépült kapcsolatrendszeremet ebben a pozícióban tudom a legjobban a klub érdekében hasznosítani. Szeretnénk, ha a Mol Fehérvár FC nemcsak erős, sikeres futballcsapata, hanem jó közösség is lenne, és hiszek abban, hogy sikeresek leszünk. A 2018-as Európa-liga-csoportkör már régen volt, lépésről lépésre haladva lehet csak előrejutni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik