Fehérvár: Csoboth Kevin távozik, kölcsönbe kerül

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.14. 12:19
null
A szegediek sportigazgatója, Adem Kapic (balra) az új igazolással, Csoboth Kevinnel (Fotó: .szeged-grosicsakademia.hu)<br />
A nyáron a Benficától hazatérő Csoboth Kevin fél év után távozik a Mol Fehérvár FC-től, kölcsönben az NB II-ben, Szegeden folytatja a pályafutását.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint a klubok vasárnap megegyeztek, Csoboth Kevin Fehérvárról az NB II-ben 4. helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémiához kerül kölcsönbe. Az átigazolást hétfőn, kora délután a honlapján erősítette meg a szegedi klub.

„Az utóbbi időben kevés lehetőséget kaptam a Fehérvárban, fiatal játékos vagyok, ezért fontos, hogy rendszeresen pályán legyek – nyilatkozta az átigazolásáról Csoboth a klubhonlapnak. – Szegeden egy ambiciózus edző (Dragan Vukmir – a szerk.) és egy motivált csapat van, így jó lehetőségem van nekem is, hogy egy komoly célokért küzdő csapatban szerepeljek. A csapat jó helyen van a tabellán, dobogóért harcolunk, a bajnokság nagyon erős, de nem lehetetlen egy jó helyezést elérnünk. Remek körülmények vannak Szegeden, ráadásul nem ismeretlen közegbe érkeztem, nagyon sok játékost ismertem már az öltözőben.”

A 21 éves Csoboth Kevin a nyáron tért haza a Benficától, az NB I-ben mindössze egy meccsen kapott három percnyi lehetőséget Szabics Imre vezetőedzőtől, így nem meglepő a távozása, viszont a Magyar Kupában két mérkőzésen két gólt és két gólpasszt ért el – tavasszal Szegeden bizonyíthat.

Csoboth Kevin ősszel, a Magyar Kupában, a Sopron ellen 6–2-re megnyert meccsen remekelt, de az NB I-ben utána sem számított rá Szabics Imre vezetőedző (Fotó: (Fotó: Kisalföld/ Nagy Gábor, archív)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Artem Sabanov (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: Bohdan Ljednyev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna), Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Evandro (brazil, Proleter – Szerbia), Géresi Krisztián (Puskás Akadémia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Horváth Barnabás
Kiszemeltek:
Geor­gij Citaisvili (FK Csornomorec Odessza – Ukrajna),Przemyslaw Wisniewski (Górnik Zabrze – Lengyelország)
Távozók: Viszar Muszliu (északmacedón, FC Ingolstadt – Németország), Nyári Patrik (Paksi FC – onnan kölcsönbe III. Kerületi TVE)
Kölcsönbe távozók:
Csoboth Kevin (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Halmai Ádám (budaörsi kölcsön után ZTE FC), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest), Zsóri Dániel (ZTE FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik