Fehérvár: Bese távozik; Balogh a PL-ben vállal munkát

B. B./K. B.B. B./K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 08:56
null
Bese Barnabás távozik a Mol Fehérvár FC-ből (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC két fontos hírt is bejelentett a hivatalos honlapján: nem hosszabbítja meg a 23-szoros válogatott védő, Bese Barnabás június 30-án lejáró szerződését, és az is biztossá vált, hogy távozik a klub korábbi vezető játékosmegfigyelője, Balogh Tamás, ő a folytatásban a Premier League-ben szereplő Brentford FC-t segíti. Valószínűleg ez még nem minden, pénteken újabb nagy bejelentés következhet…

 

A klub honlapjának bejelentése szerint Balogh Tamás 2013-ban kezdett dolgozni Fehérváron, Horváth Ferenc stábjában rövid ideig videóelemzőként, később vezető játékosmegfigyelőként segítette a Vidit. A továbbiakban az angol élvonalban szereplő Brentford FC-ben dolgozik, feladata a kelet-európai bajnokságok feltérképezése lesz, emellett a régióban szereplő klubokkal is tartania kell a kapcsolatot, akárcsak a játékosokkal és az itt dolgozó játékosügynökökkel.

„Örülök, hogy több feladatkörben is kipróbálhattam magam az elmúlt kilenc évben, szeretném megköszönni a klubnál mindenkinek, hogy segítette a munkámat. A Vidi szereplését természetesen továbbra is követem, és szurkolok azért, hogy minél sikeresebb legyen a következő években!”nyilatkozta Balogh Tamás a Fehérvár honlapjának.

Az is kiderült, hogy Bese Barnabás is távozik a klubból, a szerződése június 30-án lejár, és nem hosszabbítják meg azt. A 28 éves védő februárban érkezett a Fejér megyei együttesbe, amelyben tíz mérkőzésen összesen egy gólpasszt jegyzett. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását.

Szerdán megírtuk, hogy a fehérvári a vezetőséget meggyőzte a február 15-én kinevezett német edző, Michael Boris, akivel az első négy bajnokiját ugyan elveszítette a csapat, ám azt követően az utolsó kilenc mérkőzésen veretlen maradt, tizenkilenc pontot szerzett, és a negyedik helyen végzett, így az Európa-konferencialiga-indulást is kiharcolta. A korábban az U19-es és az U21-es magyar válogatottnál, valamint az MTK-ban is dolgozó szakember kontraktusa az idény végéig szólt, egyéves szerződéshosszabbítási opcióval. A klub él a lehetőséggel, lapunk úgy tudja, a csütörtök az egyeztetés jegyében zajlott, és mivel minden részletben sikerült megállapodni, immár csak a hivatalos bejelentés hiányzik – pénteken vélhetően erre is sor kerül.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Csoboth Kevin
(Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország),Halmai Ádám(Zalaegerszegi TE FC),Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Szabó Levente (Budafoki MTE), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC), Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:–
Kiszemeltek:
Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható)
Távozók: Elek Ákos (lejár a szerződése, visszavonul)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Armin Hodzic
(bosnyák, lejár a szerződése), Kovács István, Nikolics Nemanja (lejár a szerződése), Adrian Rus (román, Grasshopper Club Zürich – Svájc, Levante – Spanyolország), Rúben Pinto (portugál, lejár a szerződése), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki, lejár a szerződése, Újpest FC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik