Evandro sokat bajlódott sérüléssel a Fehérvárban (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

„A két klub megállapodása alapján kölcsönben a szerb élvonalban szereplő újvidéki FK Proleter együttesében játszik a 2021–2022-es idényben Evandro” – olvasható a Mol Fehérvár FC hivatalos honlapján.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a hotsport.rs a Szerbiában pénteken záruló nyári átigazolási időszak bomba igazolásaként jellemzi a 24 éves Evandrót, s a Nemzeti Sport is úgy tudta, hogy a brazil kölcsönbe kerülhet az újvidéki csapathoz.

Az utóbbi időben sérüléssel is bajlódó támadó ebben a szezonban még nem léphetett pályára a Mol Fehérvárban, a nyáron ki is került az első keretből, és az előző évadban is mindössze 12 tétmeccsen játszott a magyar csapatban. Igaz, így is szerzett három gólt, de a bajnokságban csak egyet, kettőt pedig a Magyar Kupában. Evandro tavaly nyáron a CSZKA Szófiától érkezett Fehérvárra.

Az FK Proleter egyébként a napokban másik két, legutóbb az NB I-ben szerepelt játékos szerződtetését is bejelentette: Kun Bertalan és a szerb Alekszandar Tanaszin is Zalaegerszegről került az újvidéki klubhoz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), Marcel Heister (horvát-német, Ferencváros, szabadon igazolhatóként), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Athletic Bilbao – Spanyolország, legutóbb kölcsönben: Real Valladolid – Spanyolország), Michael Lüftner (cseh, FC Köbenhavn – Dánia, legutóbb kölcsönben Omonia Nicosia – Ciprus), Jevhen Makarenko (ukrán, Anderlecht – Belgium, legutóbb kölcsönben Kortrijk – Belgium), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Kölcsönbe érkezők: Lamin Jallow (gambiai, LR Vicenza – Olaszország)
Kölcsönből visszatérők: Gundel-Takács Bence (ETO FC Győr), Armin Hodzic (bosnyák, Kasimpasa – Törökország), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Dala Martin, Tóth Tamás
Kiszemeltek:

Távozók: Samy Bourard (belga, ADO Den Haag – Hollandia), Bolla Bendegúz (Wolverhampton Wanderers – Anglia, onnan Grasshoppers – Svájc, kölcsönbe), Elek Ákos (szabadon igazolható), Major Martin (Gyirmót FC Győr, kölcsön után végleg), Tamás Olivér (Paksi FC)
Kölcsönbe távozók: Zeke Márió (budafoki kölcsön után Gyirmót FC Győr), Halmai Ádám (budaörsi kölcsön után ismét Budaörs), Lyes Houri (francia-marokkói, CS Universitatea Craiova – Románia), Szabó Levente (Budafoki MTE), Evandro (brazil, FK Proleter – Szerbia, kölcsönbe) 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Tordai Árpád (magyar-román, FC Viitorul Constanta – Románia, onan Mezőkövesd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: