Fehér Miklós-emléktorna: Mészöly Gézáék nyerték a döntőt

Vágólapra másolva!
2012.12.29. 14:49
A Lázár Lovaspark Team sikerével ért véget a nyolccsapatos öregfiúk-labdarúgótorna Győrben. A Fehér Miklós Nemzetközi Labdarúgó Emlékgála döntőjében Mészöly Gézáék 2–1-re nyertek az Újpest ellen – tudatta a győriek hivatalos honlapja, az eto.hu.
A nyolc öregfiúk-együttest két négyes csoportba sorolták, az A jelűben a házigazda Győri ETO, a Sport TV csapata, az Újpest és a Dunaszerdahely, a B-kvartettben a Ferencvárosi Sasok, a MÁV DAC, az MTK és a Lázár Lovaspark Team mérte össze az erejét. Az A-csoportban a tornának a Szűcs László (kapus), Tamási Zoltán, Szlezák Zoltán, Sebők Vilmos, Kovács Zoltán, Gál István, Lőw Zsolt, Erős Károly, Pető Tamás, Katona György, Egressy Gábor, Dancs Zoltán kerettel nekivágó Újpest 4–0-ra legyőzte a Dunaszerdahelyt, majd 7–1-re kiütötte a Sport TV csapatát, így jöhetett a csoport első helyéről döntő, győriek elleni találkozó. Itt Korsós Attila góljával ugyan egyenlítettek a hazaiak Tamási találatát követően, azonban Erős is eredményes volt, így a lila-fehérek jutottak a döntőbe.

A másik ágon a Rézsó Péter (kapus), Nyúl László, Fazekas Gyula, Kénoszt Ferenc, Ughy Márk, Weisz Tamás, Balogh István, Mészöly Géza, Szanyó Károly, Gyimesi Jenő, Seregi György, Juhár Tamás összetételű Lázár Lovaspark Team előbb az MTK-t 3–2-re győzte le – egy utolsó másodpercekben esett góllal –, majd a Ferencvárosi Sasok ellen hátrányból fordítva 2–1-re nyert, így a már biztosan utolsó MÁV DAC elleni mérkőzése előtt kiharcolta a továbbjutást – végül azért ezt a meccset is megnyerte 4–2-re.

A döntőben Baranyai és Mészöly góljával gyorsan ellépett a Lázár Lovaspark Team, az újpestiek erejéből pedig Egressy révén csak a szépítésre futotta (2–1) – tájékoztatott az eto.hu.

A torna legjobb kapusának a győrieket erősítő Hermann Zoltánt, a legjobb mezőnyjátékosnak Mészöly Gézát választották meg, a gólkirály a hat találattal záró Illés Béla lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik