Emlékezés: kapusedzések a Balatonnál, Fradi-kvíz fiataloknak

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 15:03
null
Gera Zoltán (balra) mellett Orosz Pál és Fülöp Márton édesapja, Fülöp Ferenc a csütörtöki sajtóeseményen (Fotó: Koncz Márton)
Fülöp Márton emlékét őrizzük – érdekes módon ezúttal a Ferencváros főszereplésével.     

Az idén lett volna negyvenéves a 2015-ben elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton – minden évben igyekszünk beszámolni az emlékét ápoló akciókról. A szülei révén megalapított Fülöp Márton Alapítvány tevékenysége szerteágazó: Balatonarácson évek óta kapusoknak tart speciális, élményalapú edzéseket neves kapusokkal, ebben az évben is megtartják a mindig 16 éveseket vendégül látó eseményt (az édesapa, Fülöp Ferenc a Sportrádió reggeli műsorában elmondta: a szakmai képzés mellett bizony szívszorító, amikor kiderül egyik-másik tanulóról, hogy életében először látja a tavat), és az idén másodszor középiskolásoknak futballtörténeti vetélkedőt tart.

Ki mit tud – a Ferencvárosról? Tavaly a magyar válogatott kapcsán mérhették össze a tudásukat a jelentkezők, a Fradival kapcsolatos kérdésekre kell megtalálni a válaszokat. A sajtótájékoztatón Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, számukra megtisztelő, hogy a klub múltját ismerhetik meg a versenyzők, és persze a Fülöp Márton iránt érzett tisztelet miatt mondtak igent az együttműködésre. A csütörtöki sajtóeseményen ott volt Gera Zoltán, aki sikeres angliai légióskodása előtt és után volt az FTC válogatott támadója, és ő arról beszélt: az Angliába tartó repülőgép fedélzetén kezdődött az ismeretsége az egykori kapussal, akivel a magyar válogatottban mélyült el a barátsága.

„Mindig is büszke voltam arra, hogy Premier League-mérkőzésen gólt lőttem Marcinak” – mondta mosolyogva a 97-szeres válogatott, akiről alighanem kaphatnak kérdést a futballtörténeti vetélkedő versenyzői.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik