DVTK: Zekic nem marad és 15 légiós is távozhat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 10:48
null
Zoran Zekic a héten távozhat Diósgyőrből (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A múlt héten, az Újpest elleni döntetlennel és a Honvéd budafoki győzelmével eldőlt, hogy a DVTK kiesik az élvonalból – a hírek szerint ennek több következménye is lesz a klubnál...

 

A Nemzeti Sport Online, a csakfoci.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, hogy Zoran Zekic vezetőedző távozik a DVTK-tól. A horvát szakember ebben az idényben a harmadik vezetőedző volt a klubnál Feczkó Tamás és Geri Gergely után, utóbbit januárban váltotta a kispadon. Információink szerint Zekiccsel alapvetően féléves szerződésben állapodott meg a klub, és akkor folytatódhatott volna a munka, ha a csapatnak sikerül kiharcolnia a bennmaradást.

A NYÁRON VÁRHATÓAN TÁVOZÓ LÉGIÓSOK
Marko Malenica (horvát), Goran Milovic (horvát), Vinko Soldo (horvát), Luka Marin (horvát), Hysen Memolla (albán), Artur Pikk (észt), Alen Grgic (horvát), Diego Zivulic (horvát), Augusto Max (argentin), Szerhij Sesztakov (ukrán), Gheorghe Grozav (román), Odise Roshi (albán), David Vanecek (cseh), Sztefan Drazsics (szerb), Mirko Ivanovszki (északmacedón)
A két, szerb-magyar állampolgár, Dejan Karan és Braniszlav Danilovics nem szerepel a fenti felsorolásunkban, ahogy a szintén kettős állampolgárságú (bosnyák-magyar) Asmir Suljic sem.

Ugyanakkor nemcsak a szakmai stábban, hanem a játékoskeretben is jelentős változások lehetnek, hiszen a klub nem szeretne elesni az NB II-ben sem a Magyar Labdarúgó-szövetségtől érkező bevételektől, de a másodosztályban a külföldiek szereplése korlátozott.

A kettős állampolgárokat nem számolva is 15 olyan labdarúgója van a klubnak, akikre emiatt az NB II-ben nem számíthatna a csapat, ők várhatóan máshol kezdhetik meg az új évadot.

Kerestük a klubot a várható változásokkal kapcsolatban, későbbre ígértek tájékoztatást. A DVTK a csapat számára már tét nélküli utolsó fordulóban a Mol Fehérvárt fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik