A DVTK új stadionja újabb elismerést érdemelt ki (Fotó: Meder István)


A két szakember az IAKS sport- és szabadidős létesítmények nemzetközi szervezetének fesztiválján képviselte a magyar, s diósgyőri színeket, a szervezet zsűrije ezüstplakettel díjazta a DVTK létesítményét. Tóth Dénes elmondta, hatalmas elismerésben részesültek, s ez köszönhető a stadion megálmodóinak, tervezőinek, a kivitelezőknek, tulajdonképpen a magyar építőiparnak.

„Büszkék lehetünk a létesítményünkre, s azok is vagyunk – mondta az ügyvezető. – A megtisztelő díjat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság és az eseményt szervező Nemzetközi Sport- és Szabadidős Létesítmények Szervezetének képviselői adták át ünnepélyes keretek között Pottyondy Péter tervezőnek és nekem.”

A diósgyőri futballarénát 2018 májusában adták át, kiemelt jelentőségű beruházásként épült fel, az építési költsége 13 milliárd forint volt. Befogadóképessége 14 655, s ezek mind ülőhelyek. A szurkolói részen kívül kialakítottak 18 skyboxot, a VIP-férőhelyek száma 478. A labdarúgópálya alá van csövezve, automata locsolóberendezéssel van ellátva, és alulról fűthető.

Az IAKS versenyében több kategóriában díjazták a sportlétesítményeket, a DVTK arénája többek között a szlovén Planica Nordic Center, a Brnóban épült Riviera Water Park, továbbá a Vancouverben található UBC Aquatic Centre mögött futott be.

Aqua Arena, Brno
Planica Nordic Center, Szlovénia
UBC Aquatic Centre, Vancouver