DVTK: Szivics szereti a Jenner típusú „őrült” focistákat

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 13:14
Tomiszlav Szivics diósgyőri vezetőedző már a negyedik hellyel elégedett lenne a bajnokság végén, a tréner célzatosan szerződtette a holland Julian Jennert, és kifejezetten szereti az ilyen „őrült” focistákat. Szivics a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy a DVTK szurkolóit európai szinten is csúcskategóriásnak tartja, játékosai közül a kapus Antal Botondot a válogatottba jósolja hamarosan.

„Tíz játékosunk ment el a nyáron az ötödik helyezett csapatból és tíz új érkezett. Kevés időnk volt az építkezésre a nemzetközi szereplés miatt, alkalmazkodnunk kellett tehát az ellenfelek játékához az elmúlt időszakban. Most jött el az idő megvalósítani azt a stílust, amit a magaménak érzek, vagyis a kevés labdaérintéses gyors támadófutballt. A bajnokság előtt az első hatba vártuk a csapatot, de lehet, hogy a dobogó is elérhető lesz. Edzőként én a tavalyi ötödik hely után a negyedikkel már elégedett lennék a bajnokság végére” – mondta Szivics.a kevés labdaérintéses gyors támadófutballt. A bajnokság előtt az első hatba vártuk a csapatot, de lehet, hogy a dobogó is elérhető lesz. Edzőként én a tavalyi ötödik hely után a negyedikkel már elégedett lennék a bajnokság végére” – mondta Szivics.

Hozzátette: „A tulajdonos nagyon korrekt, a körülmények ideálisak, senki sem szól bele az összeállításba. Külön téma a diósgyőri szurkolótábor, amelyhez hasonlóval hosszú pályafutásom alatt még nem találkoztam. Ők egy külön világ, ez a tábor egész Európát illetően ott van a topkategóriában, az biztos. Bárhol játszunk és bármi legyen is az eredmény, a drukkereink mindig a csapat mellett vannak.”

„Futács Márkó nagyon sokat jelentett nekünk játékban és emberként is, szerettük volna megtartani. A hiánya miatti problémát két hasonló típusú csatár igazolásával hosszabb távon megoldottuk. Az sem kérdés, hogy a most érkező exfradista Jenner nagy erősítés lesz számunkra. Ő topkategóriás focista, a két magas csatár mellé nagy erősség lesz szélsőként a beadásaival. Tudatosan választottuk ki őt. Hogy kell-e mellé pszichológus a heves vérmérséklete miatt? Nem az első ilyen játékosom lesz, szeretem ezt a fajtát, szeretek magam velük pszichologizálni – jelezte az edző, hozzáfűzve: – A bírókat illetően teljes mértékben visszafogom magam, bár néha nehezemre esik, legutóbb a negyedik játékvezető is megdicsért. A véleményemet persze szabadon elmondhatom egyes esetekről, de ennyi, minél kevesebbet akarok ezzel foglalkozni, nyugalmat ígérhetek.”

Szót ejtett játékosairól is: „Az ősszel eddig Kádár és Elek vitte a hátán a csapatot, ők most a legjobbjaink, mint azt a válogatottban nyújtott teljesítményük is jelzi. Takács Tamás kellemes meglepetés, mert a vártnál gyorsabban fejlődött. Mindenképpen ki kell emelnem még Antal Botond kapusunkat, akit már a télen kiszemeltem, miután Kecskemétről már ismertem – ő hamarosan szintén válogatott játékos lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik