DVTK: Szilveszterkor szakad meg a kapcsolat köztem és a klub között – Lipták

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2018.12.13. 19:16
Legutóbb augusztusban játszott élvonalbeli bajnokit Lipták Zoltán, aki szerint korábban is szakíthatott volna a klubjával, ám a lánya miatt jobb, hogy csak most jelentették be a távozását.

Noha Lipták Zoltán már szeptember közepén kikerült a Diósgyőri VTK keretéből, a szerződésbontást szerdán jelentette be a vezetőség a klub hivatalos oldalán. A 34 esztendős, 18-szoros válogatott hátvéd nincsen elkeseredve, mint mondta, köszönettel tartozik a Diósgyőrnek, hogy eddig is maradhatott, s az NB III-ban szereplő együttessel edzhetett.

„Korábban is eljöhetett volna a szakítás – mondta lapunk megkeresésére a labdarúgó. Ám a lányom miatt jobb, hogy így alakult, hiszen Miskolcon jár óvodába, bizonyára megviselte volna a költözködés, ráadásul nekem sem kellett leállnom. A faramuci helyzet ellenére hálás lehetek a klubnak, hogy eddig maradhattam.”

A védő 2015 nyarán a Győri ETO-tól igazolt át Diósgyőrbe, s két év múlva a karjára került a csapatkapitányi szalag, a társak tisztelték. Kilencven élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára piros-fehérben, állandó helye volt a kezdőben. Ebben az idényben viszont csak három bajnokin kapott szerepet, utoljára augusztus 18-án, a Haladás elleni győztes mérkőzésen (1–0) lépett pályára a DVTK mezében – a 81. percben cserélték be. Majd kikerült a felnőttcsapat keretéből.

„Nem volt könnyű az elmúlt fél év – mondta Lipták Zoltán.A kényszerű búcsú okáról egyelőre nem beszélhetek, legyen elegendő annyi, hogy az egyezség értelmében az év utolsó napján szakad meg a kapcsolat köztem és a DVTK között. Viszont biztos vagyok benne, hogy eljön az idő, amikor beszélhetek az ügy részleteiről is. De szomorúságra nincs okom, hiszen tárgyalhatok, úgyhogy előbb-utóbb találok magamnak csapatot.”

A labdarúgó eddigi pályafutása során két bajnoki aranyat szerzett – egyet a Videotonnal (2011), egyet a Győri ETO-val (2013), kétszer pedig ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik