DVTK: méltányossági kérelemmel fordultak az MLSZ-hez Szivics-ügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 10:18
A DVTK méltányossági kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó-szövetséghez annak érdekében, hogy Tomiszlav Szivics vezetőedző a kispadról irányíthassa csapatát az Újpest elleni Magyar Kupa-döntőn – adta hírül a diósgyőriek hivatalos honlapja.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága csütörtöki ülésén hat hónapra eltiltotta Szivicset mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Az ítélet értelmében már a csütörtöki edzést sem ő vezette, és a vasárnapi Magyar Kupa-döntőt is csak a lelátóról tekintheti meg. A tréner eltiltása idején a DVTK edzéseit ideiglenes megbízatással Bene Ferenc vezeti. hat hónapra eltiltotta Szivicset mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Az ítélet értelmében már a csütörtöki edzést sem ő vezette, és a vasárnapi Magyar Kupa-döntőt is csak a lelátóról tekintheti meg. A tréner eltiltása idején a DVTK edzéseit ideiglenes megbízatással Bene Ferenc vezeti.

A rendkívül szigorú fegyelmi büntetés ellen – bár az MLSZ tájékoztatása szerint Szivics a minimális tartamú büntetést kapta – a határozat kihirdetés után a fellebbezés bejelentésre került, azonban ennek nincs halasztó hatálya.

A fentiek miatt Szabó Tamás, a diósgyőriek ügyvezetője csütörtök este méltányossági kérelemmel fordult az MLSZ vezetőségéhez, amelyben kérvényezte, hogy Szivics eltiltását a fellebbezés elbírálásáig függesszék fel, és a kispadról irányíthassa csapatát a vasárnap 19 órakor kezdődő mérkőzésen.A DVTK péntek délután jelezte, soron kívüli tárgyalást kér az MLSZ-től, még az MK-döntő előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik