DVTK: megszavazták a 150 milliós támogatást, két feltétellel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 11:14
Miskolc város önkormányzata ma reggel megszavazta a DVTK számára korábban beígért 150 millió forintos önkormányzati támogatást, melyet két feltételhez kötött.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze kedd este Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Kriza Ákos, szerda reggel 7 órára. Az egyetlen napirendi pont, amit tárgyalni szándékozott a grémium a ,,Javaslat a diósgyőri labdarúgás támogatására" címet viselte, és tartalmában arról szól, hogy a miskolci önkormányzat egyszeri, rendkívüli 150 millió forintos támogatást kíván biztosítani a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak, a nemzetközi kupaszereplésre való tekintettel – írja a boon.hu. boon.hu.

Igaz, a DVTK nemzetközi kupaszereplése még nem vehető teljesen biztosra, hiszen az együttes az eredményei alapján erre nem szerzett jogot, viszont azért, mert a diósgyőrieket a vasárnapi Magyar Kupa-döntőben legyőző Újpest FC-t működtető sportszervezet eddig nem kapta meg, és valószínűleg nem is kapja meg az Európa-liga-induláshoz szükséges licencet, helyettük a kupa ezüstérmesét, a DVTK-t fogja nevezni az MLSZ.

A közgyűlés rekordidő alatt, negyedórán belül, 7.17-kor véget ért, a javaslatot elfogadták, és a DFC Kft. 150 millió forintos támogatásban részesülhet az önkormányzat 2014. évi költségvetésének általános tartaléka terhére – fogalmaz a megyei portál beszámolója. – A támogatás folyósítását két feltételhez köti az önkormányzat, ezek közül az egyik az, hogy a DFC Kft. többségi tulajdonosának közreműködésével két helyrajzi számú ingatlanra bejegyezett, összesen 200 millió forintos jelzálog jog törlésre kerüljön, illetve hogy a DFC Kft. ellenszolgáltatás nélkül lemondjon azokról a jogokról (használati jog, bérleti jog) amelyek a stadion ingatlanjaira vonatkoztak.

„Ezzel a döntéssel minden adminisztratív akadály elhárult a stadion építésének megkezdése elől" – jelentette be a miskolci polgármester.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik