DVTK: már az eltiltása előtt keresték Kínából Szivicset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 13:01
A Nemzeti Sport Online információi szerint Tomiszlav Sziviccsel, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK vezetőedzőjével felvette a kapcsolatot egy kínai csapat, még azt megelőzően, hogy a szakembert a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága fél évre eltiltotta volna.



 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a szerb szakembert fél évre eltiltotta mindennemű sporttevékenységtől a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Haladás elleni bajnokit követő nyilatkozata miatt. Bár a vezetőedző fellebbezett, döntés csak később születik az ügyben, így ma Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató ülhet a diósgyőriek kispadján a Magyar Kupa-fináléjában.

Szivics 2013 nyarán érkezett a DVTK-hoz, és információink szerint kettő plusz egy éves szerződést kötött a klubbal. Ha marad a szigorú büntetés, könnyen lehet, hogy a trénernek idő előtt kell távoznia Diósgyőrből. Ebben az esetben a szerb szakember nemcsak országot, hanem kontinenst is válthat, ugyanis információink szerint Kínából keresték, sőt ajánlatot is kapott..

Ez az ajánlat még az eltiltás előtt érkezett, amikor a szakember talán még kevésbé hajlott a váltásra. Ha azonban a féléves eltiltás jogerőre emelkedik, és ezalatt még edzést sem vezényelhet, kérdésessé válhat számára a magyarországi folytatás. Ekkor kerülhet képbe a kínai lehetőség, de ez persze a diósgyőri vezetők terveitől is függ majd, hiszen Szivicset még egy évig (a plusz egy éves opciótól függetlenül) szerződés köti a DVTK-hoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik