DVTK: Fehérvárról érkezett a hetedik nyári szerzemény – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 10:27
null
Szabó Bence (jobbra) végleg a DVTK játékosa lett (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I-re készülő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján bejelentette, hogy végleg megvásárolta Szabó Bencét a Mol Fehérvár FC-től. A 21 éves korosztályos válogatott középpályás az előző idényt kölcsönben a miskolciaknál töltötte.

Az 1998-as születésű futballista tavaly nyáron kölcsönbe került a Diósgyőrhöz. Fernando Fernández csapatában 25 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, két kivétellel rendre kezdőként.

A DVTK és a Fehérvár egyaránt jelezte, a borsodi klub megvásárolta Szabó Bence játékjogát, így ő a miskolciak hetedik nyári szerzeménye.

„Boldogan jelenthetem be, hogy sikerült végleg megvásárolni Szabó Bence játékjogát
– idézi a dvtk.eu Tajti József sportigazgatót. – Tavaly nyáron, amikor kölcsönvettük, úgy gondoltuk, a fiatal játékosnak minimum fél évre lesz szüksége a beilleszkedésre, de jóval hamarabb felvette az élvonal ritmusát, és fokozatosan a csapat erőssége lett. Nem véletlenül kapott tavasszal folyamatosan lehetőséget, az egész élvonalban ő játszott a legtöbbet az U20-as futballisták közül. Hosszú távon is a DVTK erőssége lehet.”

„Kölcsönjátékosként is szerettem Diósgyőrben játszani, és ez nem változik a DVTK labdarúgójaként sem – nyilatkozta Szabó Bence, aki korábban kölcsönben Nyíregyházán is szerepelt. – Tovább szeretnék fejlődni, azt vallom, egy fiatal futballista mindig tud javulni a játék minden összetevőjében. Csapatszinten a stáb célkitűzését tudom én is megismételni, a középmezőnyben, lehetőleg annak az elején szeretnénk jövőre végezni. Azért is örülök a szerződésnek, mert így biztosan megszerzem majd az első gólomat a DVTK mezében.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Joachim Adukor
(ghánai, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolhatóként), Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként), Prosser Dániel (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Fehérvár, kölcsön után végleg), Vági András (Paks, szabadon igazolhatóként), Zsolnai Richárd (Vác FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Óvári Zsolt (Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Korbély Kristóf
Kiszemeltek: Danilo (brazil, Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Távozók: Forgács Dávid (szabadon igazolható), Tomislav Mazalovic (horvát, szabadon igazolható), Ivan Rados (magyar-horvát, Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Szabó Balázs (szabadon igazolható), Vernes Richárd (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Antal Botond

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik