DVTK: fehérvári bajnok és újpesti kupagyőztes érkezhet

Vágólapra másolva!
2021.01.13. 17:01
null
Asmir Suljic Izraelből visszatérhet az NB I-be <a href="https://sport1.maariv.co.il/israeli-soccer/ligat-haal/article/523936/?fbclid=IwAR20cYSXtLFaebm9HQOD_1_p3GMXb3ha6fZxV98j8FBFjiTz_FHL0llRhBM">(Fotó: sport1.maariv.co.il)</a><br />
A bosnyák nemzetiségű Asmir Suljic 2013 és 2018 már futballozott Magyarországon, az Újpestben és Fehérváron – helyi sajtóhírek szerint hamarosan Diósgyőrbe szerződhet a 29 éves szélső, aki augusztus óta az izraeli Maccabi Petah Tikva játékosa.

 

Az izraeli Sport1 értesülései szerint Asmir Suljic nem marad a Maccabi Petah Tikvánál, miután két és fél évre szóló szerződésajánlatot kapott Magyarországról, és a klub már meg is kezdte az egyeztetéseket a pótlásáról.

A cikk szerint Suljicot tavaly nyáron nagy reményekkel szerződtette Guj Luzon vezetőedző, de az érintettnek csak felvillanásai voltak a csapatban, 14 bajnokin egy gólpasszig jutott. A portál úgy tudja, Suljic Diósgyőrben folytathatja a pályafutását. Megemlíti, hogy a télen tulajdonosváltáson esett át a sereghajtó DVTK, és a klub jelentősen átalakítja a keretét, ennek lehet része Suljic szerződtetése is. Mint ismert, a januárban edzőt is váltó diósgyőriek (Geri Gergely helyére érkezett a horvát Zeljko Zekic) szerdán már szerződtettek egy új játékost, a horvát Alen Grigicet, aki Eszékről érkezett (az NK Osijek jelentette be, hogy Diósgyőrben folytatja), ő már az ötödik téli szerzeménye a csapatnak, összesen négy horvát és egy észt futballista érkezett eddig a télen Diósgyőrbe.

Suljic 2013 és 2018 között már futballozott az NB I-ben, előbb Újpesten, majd Fehérváron, az NB I-ben 108 meccsen kilenc gólt szerzett, 35-öt pedig előkészített. A lilákkal 2014-ben Magyar Kupát nyert, majd tagja volt a fehérváriak 2017–2018-as bajnokcsapatának, magyarországi időszaka alatt felvette a magyar állampolgárságot. Három éve Fehérvárról a szlovén Olimpija Ljubljanához szerződött, majd játszott a lengyel Zaglebie Lubinban is, mielőtt tavaly Izraelbe igazolt volna.

A DVTK egyelőre nem erősítette meg a Suljic érkezéséről szóló izraeli sajtóhírt.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán
Kiszemeltek: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik